Wij zoeken de beste producten uit voor jou!

De Sony WF-1000XM3 en WF-1000XM4 zijn beide geweldige keuzes als het gaat om oordopjes met ruisonderdrukking. Maar welke past het  beste bij jou? 

Deel het verschil tussen de Sony WF-1000XM3 en de Sony WF-1000XM4 op:

Sony WF-1000XM3

Beste prijs:

Sony WF-1000XM3 True Wireless Noise Cancelling Oordopjes, Bluetooth, inclusief laadstation, zwart, 1 paar

Sony WF-1000XM3 in het kort

De WF-1000XM3 zijn het oudere model, en ze zijn nog steeds een prima optie als je op zoek bent oordoppen met ruisonderdrukking en goede geluidskwaliteit. Ze hebben niet de nieuwere functies van de WF-1000XM4, maar ze zijn nog steeds een goede keuze als je een budget hebt.

Sony WF-1000XM4 in het kort

De WF-1000XM4 zijn het nieuwste model en bieden enkele verbeterde eigenschappen ten opzichte van de WF-1000XM3. Ze hebben een betere levensduur van de batterij, comfortabelere oordopjes en een bijgewerkte ruisonderdrukkend algoritme. Ze hebben ook een nieuwe functie genaamd “Speak-to-Chat” waarmee je snel en gemakkelijk de ruisonderdrukking kunt uitschakelen, zodat je met iemand kunt praten zonder je oordopjes af te doen.

Wat is het verschil in specificaties?

Er zijn een paar belangrijke verschillen in specificaties tussen de WF-1000XM3 en de WF-1000XM4. Het meest opvallende verschil is de batterijduur – de WF-1000XM4 heeft een betere batterijduur dan de WF-1000XM3.

De WF-1000XM3 heeft een opgegeven batterijduur van 6 uur met ingeschakelde ruisonderdrukking, terwijl de WF-1000XM4 een opgegeven batterijduur heeft van 8 uur met ingeschakelde ruisonderdrukking. In de praktijk kun je verwachten dat je de WF-1000XM3 ongeveer 5 uur en de WF-1000XM4 ongeveer 7 uur kunt gebruiken voordat je hem weer moet opladen.

Een ander belangrijk verschil is het oorknopontwerp. De WF-1000XM3 heeft een “gesloten” oorknopontwerp dat wat omgevingsgeluid tegenhoudt, terwijl de WF-1000XM4 een “open” oorknopontwerp heeft dat meer omgevingsgeluid binnenlaat.

Het gesloten ontwerp van de WF-1000XM3 kan het dragen gedurende langere tijd wat oncomfortabeler maken, maar het zorgt ook voor een betere geluidsisolatie. Het open ontwerp van de WF-1000XM4 is comfortabeler en houdt minder geluid tegen, in zeer lawaaierige omgevingen bieden ze mogelijk minder geluidsisolatie.

Tenslotte beschikt de WF-1000XM4 over een nieuwe “Speak-to-Chat” functie die automatisch ruisonderdrukking uitschakelt als je begint te praten. Dit kan handig zijn als je met iemand wilt praten zonder je oordopjes uit te doen. De WF-1000XM3 heeft deze functie niet.

Welke is de beste keuze voor jou?

Als je op zoek bent naar de beste ruisonderdrukking en geluidskwaliteit, dan zijn de WF-1000XM4 een aanrader. Als je op een budget zit of niet de nieuwste functies nodig hebt, zijn de WF-1000XM3 nog steeds een prima keuze.

Ruisonderdrukking is het proces van het verwijderen van ruis uit je omgeving. Dit kan op een aantal manieren gebeuren, maar meestal wordt een filter gebruikt om bepaalde frequenties uit de omgeving te verwijderen. Dit kan hard- of softwarematig gebeuren.

Hardware ruisonderdrukking wordt meestal gebruikt voor audiosignalen, en omvat het gebruik van een speciale chip die ruis uit het signaal verwijdert voordat het naar de luidsprekers of koptelefoon wordt gestuurd. Software ruisonderdrukking wordt meestal gebruikt voor afbeeldingen en video’s, en omvat het gebruik van een algoritme dat ruis verwijdert uit de beeld- of videogegevens.

Het ontwerp van oordopjes heeft de laatste jaren een lange weg afgelegd en de beste oordopjes op de markt zijn comfortabeler en bieden een betere geluidskwaliteit dan ooit tevoren.

Voor het comfort is de vorm van de oordopjes belangrijk. Sommige oordopjes zijn ontworpen om goed in de oorlel te passen, terwijl andere een meer uitlopend ontwerp hebben dat buiten de oorlel zit. Er zijn ook oordopjes met verschillende maten, zodat je een comfortabele pasvorm voor je eigen oren kunt vinden.

De geluidskwaliteit is ook belangrijk bij het kiezen van oordopjes. Zoek bijvoorbeeld naar oordopjes met een goede basweergave en heldere hoge tonen. Zorg er ook voor dat de oordopjes goed afsluiten tegen je oren.