De beste zakloze stofzuiger in 2022

Een stofzuiger is eigenlijk onmisbaar in elk huishouden, iedereen wilt namelijk in een schoon en hygiënisch huis thuis komen. Er zijn tegenwoordig erg veel verschillende soorten stofzuigers waardoor het kiezen van de juiste erg lastig kan worden. In dit artikel zullen we jou proberen te helpen met het vinden van de beste zakloze stofzuiger. 

Deel de beste zakloze stofzuiger van 2022 op:

Iedereen kent wel de traditionele stofzuiger met een zak, de zak die altijd op het verkeerde moment vol zit waardoor je niet snel kunt beginnen met schoonmaken. Vervolgens moest je een nieuwe zak pakken of kopen om deze weer in de stofzuiger te plaatsen. Wij zijn weliswaar niet de enige die dat een probleem vonden want sinds een aantal jaar hebben we zakloze stofzuigers. Dit type stofzuiger heeft geen zak waardoor je hem gemakkelijk kunt legen met de hand en indien nodig kan je hem van binnen reinigen met water en zeep. Je vraagt je misschien af wat nu de voor en nadelen zijn van zo’n zakloze stofzuiger. In het kopje hieronder zullen we de voor en nadelen van de zakloze stofzuiger op een rijtje zetten. 

Ben je op zoek naar een wat meer compacte stofzuiger waarmee je echt de lastige plekken kunt stofzuigen? Check dan even ons artikel over De beste kruimeldief in 2022.

Inhoudsopgave

Voor en nadelen van de zakloze stofzuiger

Voordelen

Geen nieuwe stofzuigerzak kopen
Volgens de consumentenbond ben je zo’n €60 kwijt aan stofzuigerzakken per levensduur van een stofzuiger, kortom een zakloze stofzuiger is goed voor de portemonnee.

Makkelijker in gebruik
Het legen van een stof reservoir is makkelijker dan het vervangen van een stofzuiger zak waardoor deze makkelijker in gebruik zijn.

Duurzaam
Naast dat het goed voor de portemonnee is en het makkelijker in gebruik is ben je ten slotte ook nog eens duurzaam bezig.

Nadelen

Aanraking met stof bijna onvermijdelijk
Bij een stofzuiger met zak, doe je de zak dicht (waarbij ook wat stof vrij zal komen) en gooi je deze vervolgens in de container. Bij een zakloze stofzuiger zal er echter iets meer stof vrijkomen als je deze leeggooit waardoor deze minder geschikt is voor mensen met een stof allergie.

Gemiddeld iets lawaaieriger
Over het algemeen zijn stofzuigers met zak iets stiller, tegenwoordig is dit verschil een stuk kleiner geworden. Als je geluid erg belangrijk vind raden wij je aan altijd even de hoeveelheid DB te checken voor je een stofzuiger koopt.

Rowenta Compact Power XXL RO4853

Deze zeer compacte zakloze stofzuiger van Rowenta is dankzij het formaat makkelijk in gebruik én gemakkelijk op te bergen. Daarnaast is deze stofzuiger scherp geprijsd en door de consumentenbond verklaard tot beste koop Juli 2022.

Ondanks het compacte design beschikt deze stofzuiger over een inhoud van 2.5 liter. Kortom genoeg ruimte om al het stof van thuis op te slaan. De inhoud is vervolgens gemakkelijk en hygiënisch te legen dankzij het ingebouwde kliksysteem.

Beschermt je vloer

De parketborstel die standaard wordt meegeleverd met deze Rowenta stofzuiger beschermt je harde vloer tegen krassen. Stel je voor dat je hele vloer onder de krassen zit na het stofzuigen.

Krachtige reiniging

Het EffiTech-motorsysteem zorgt ervoor dat er meer stof wordt opgezogen en minder energie verbruikt word. Daarnaast is bij deze stofzuiger gebruik gemaakt van cycloontechnologie wat de lucht en de stof scheidt voor een sterke zuigkracht.

Snoerlengte

Met een snoerlengte van 6.2 meter krijgt deze stofzuiger een bereik tot 8.8 meter. Hierdoor hoef je tijdens het stofzuigen niet al te vaak van stopcontact wisselen. 

Philips PowerPro Active FC9555/09

Deze zeer krachtige stofzuiger ontwikkeld door Phillips is ideaal voor mensen met een huisdier. De stofzuiger heeft een hoge zuigkracht waarmee 99.9% van het stof opgezogen zal worden. Daarnaast zorgt de mini-turboborstel ervoor dat je gemakkelijk zachte oppervlakken zoals de bank en tapijt grondig kunt reinigen. De borstel bestaat uit kleine roterende turboborstels, doordat ze snel ronddraaien verwijderen ze ook gemakkelijk de dierenharen van je huisdier uit je meubilair.

Beste prijs:

Philips PowerPro Active Stofzuiger zonder stofzak FC9555/09

Deze stofzuiger beschikt over een inhoud van 2.2 liter zodat je voldoende ruimte hebt om je huis mee leeg te zuigen. Als de inhoud van de stofzuiger vol zit is deze vervolgens eenvoudig en hygiënisch te legen met 1 hand.

Beschermt je vloer

De krachtige TriActive+ borstel is krachtiger dan de standaard Phillips borstel, hiermee kan je harde vloeren en laagpolig tapijt stofzuigen zonder van borstel te wisselen. Wel raden we aan om de meegeleverde parketborstel te gebruiken als je alleen maar harde vloeren hebt. De parketborstel is net wat zachter en beter voor harden vloeren waardoor je vloer beschermd blijft tegen krassen.

Krachtige reiniging

De combinatie van de krachtige motor met de PowerCycloon 7 technologie is zo sterk waardoor 99.9% van al het stof opgezogen zal worden. 

Snoerlengte

De Phillips PowerPro Active heeft een snoerlengte van 6 meter, hierdoor kan je grote delen van het huis in 1 schoonzuigen zonder van stopcontact te wisselen.

De AEG LX7-2-ECO is een duurzame stofzuiger, hij is namelijk voor 55% gemaakt dor gerecycled plastic. AEG heeft ervoor gekozen om deze zakloze stofzuiger te maken van gerecycled materiaal om het plastic gebruik in de stofzuigerindustrie te verminderen.

AEG LX7-2-ECO zakloze stofzuiger

Beste prijs:

AEG LX7-2-ECO Zakloze stofzuiger Zwart

Met een reservoir van 1.4L is de inhoud van deze duurzame stofzuiger in vergelijking tot de andere stofzuigers in deze lijst wat kleiner. Hierdoor zal je de stofzuiger iets vaker moet legen, maar dat zal in de praktijk wel meevallen.

Beschermd je vloer

Ook bij deze stofzuiger wordt o.a. een parketborstel standaard meegeleverd waardoor je vloer beschermd blijft tegen krassen tijdens het stofzuigen.

Krachtige reiniging

Deze AEG stofzuiger heeft een krachtige zuigkracht en in combinatie met de verschillende opzetstukken reinig je ook de diepe en lastig te bereiken plekken.

Snoerlengte

Net als de andere stofzuigers in deze lijst heeft deze stofzuiger een snoerlengte van 6 meter waardoor je grote stukken van je huis kunt schoonzuigen.