Wat is de beste slimme speaker? Amazon vs Google

Wat is de beste slimme speaker? In dit artikel behandelen we de Google Assistent en Amazon Alexa. Dit zijn de populairste speakers met spraakassistent op de markt. Ze hebben allebei hun voor- en nadelen, maar welke is de beste? In dit artikel zullen we Google Assistent met Amazon Alexa vergelijken zodat jij kan beslissen welke het beste is voor jou. We zetten de verschillende speakers van Google en Amazon op een rij.

De beste slimme speaker. Amazon vs. Google

Deel de beste slimme speaker op:

Amazon Echo Dot (4e generatie) | Amazon Alexa

De Amazon Echo Dot is de populairste slimme speaker van Amazon. Hij Hij is klein en compact, waardoor je hem gemakkelijk bij je kunt dragen. De geluidskwaliteit is goed, maar niet zo goed als die van de Google Nest Mini. Hij heeft een ingebouwde microfoon, zodat je hem kunt gebruiken om je andere apparaten te bedienen. Denk hierbij aan je TV of muziekspeler. Je kunt Alexa ook vragen stellen, zoals het weerbericht of de tijd. De Amazon Echo Dot is verkrijgbaar in drie kleuren: wit, zwart en grijs.

Amazon Echo Dot (4e generatie) met premium geluid | Amazon Alexa

De Amazon Echo Dot met premium geluid lijkt op de gewone Echo Dot. Zoals de naam al zegt zit het verschil heb in de geluidskwaliteit. Deze versie heeft namelijk een stuk betere geluidkwaliteit dan de normale Echo Dot. Hij is ook verkrijgbaar in drie kleuren: wit, zwart en grijs. Deze variant is een stuk duurder dan de ‘gewone’ Amazon Dot. Hierdoor is de keus lastig te maken. Als je er muziek mee af wilt spelen raden wij zeker de premium geluid versie aan.

Beste prijs:

Echo (4e generatie) Internationale versie | Met premium sound, smart home hub en Alexa | Antraciet | Nederlandse taal niet beschikbaar

Google Nest Mini | Google Assistent

De Google Nest Mini is een kleine en compacte slimme speaker met een goede geluidskwaliteit. Daardoor is hij ook erg vergelijkbaar met de Amazon Dot premium geluid. Hij heeft een ingebouwde microfoon waarmee je andere apparaten kunt bedienen. Denk hierbij aan je TV of muziekspeler. Bovendien kun je ook de Google Assistent gebruiken om vragen te stellen. De Google Nest Mini is verkrijgbaar in vier kleuren: grijs en wit. Hierdoor kan je de kleur kiezen die bij jou past. 

Google Nest Audio | Google Assistent

De Google Nest Audio is een grotere slimme speaker met een geweldige geluidskwaliteit. De audio variant heeft namelijk nóg beter geluid dan de ‘gewone’ Google Nest. Hij heeft ook een ingebouwde microfoon, zodat je hem kunt gebruiken om je andere apparaten te bedienen. Denk hierbij aan je TV of muziekspeler. Bovendien kun je de Google Assistent ook vragen stellen. De Google Nest Audio is verkrijgbaar in twee kleuren: grijs en wit.

Google Hub 2 | Amazon Alexa & Google Assistent

De Google Home Hub is een geweldig apparaat voor zowel Amazon Alexa als de Google Assistent gebruikers. De Google Hub kan je namelijk gebruiken voor beide spraakassistenten. Het heeft ook een ingebouwde microfoon waarmee je andere apparaten kunt bedienen. Denk hierbij aan je TV of muziekspeler. Je kunt ook vragen stellen aan de Google Assistent. Het voordeel van de Hub is dat hij een beeldscherm heeft waardoor je slimme apparaten in je huis kunt bedienen. Daarnaast kan je een overzicht maken met alles wat je in één oogopslag wilt zien of snel wilt bedienen. Denk hierbij aan het weer, je muziek of je smart deurbel.

Wat is de beste koop?

Dus, welke moet je kiezen? Dat hangt af waarvoor je hem wilt gebruiken. Als je een slimme speaker wilt met goede geluidskwaliteit, dan is de Google Nest Audio volgens ons de beste keuze. Wil je echter een fijn overzicht zien waarmee je al je smart apparaten in huis kunt bedienen. Dan raden wij zeker de Google Hub aan.