De Beste hardware wallet: De Ledger Nano S Plus vs de Nano X

Ben je op zoek naar een veilige manier om je cryptocurrency te bewaren?
Deel het verschil tussen de Ledger Nano S Plus en de Nano X op:

Ledger Nano S

Beste prijs:

Ledger Nano S Plus: De populaire hardware wallet - Wallet voor Bitcoin, Ethereum en vele andere munten - Groter scherm- Meer geheugen

Ledger Nano X

Beste prijs:

Ledger Nano X - de beste hardwareportemonnee voor cryptovaluta - Bluetooth® - beveilig en beheer je Bitcoin, Ethereum, ERC20 en veel andere munten

Wat zijn hardware wallets?

Hardware wallets zijn de meest veilige optie als het gaat om het opslaan van cryptocurrencies. Ze bieden een extra laag beveiliging en bescherming voor jouw coins. Hierdoor zijn ze veel betrouwbaarder dan andere opties zoals online wallets of exchanges.

Met hardware wallets kun je veilig en gemakkelijk toegang krijgen tot jouw crypto-activa. Dit terwijl je er ook zeker van bent dat niemand anders hierbij kan. 

Vergelijking tussen de Ledger Nano S plus en de Ledger Nano X

De Ledger Nano S Plus en de Ledger Nano X zijn twee veelgebruikte hardware wallets. Beide wallets geven gebruikers de mogelijkheid om hun cryptocurrencies op een veilige manier op te slaan. Toch verschillen ze op een aantal punten.

De S plus versie is de nieuwste wallet van Ledger en is de vernieuwde versie van de reguliere Nano S. In tegenstelling tot de Ledger Nano X, biedt de S plus geen Bluetooth verbinding. Deze Bluetooth-connectiviteit zorgt ervoor dat gebruikers hun wallet kunnen koppelen aan hun mobiele apparaat. Hierdoor kan je bijvoorbeeld via je telefoon toegang krijgen tot je coins. Bijkomend nadeel van de bluetooth optie is dat de Nano X hierdoor een stuk gevoeliger is voor hackers. De Nano S plus daarentegen, kan alleen worden verbonden met een computer via USB-C kabel. Hierdoor is het net wat minder flexibel dan de Nano X. Daarnaast heeft de S Plus ook minder opslagcapaciteit, wat betekent dat je minder cryptomunten op kunt slaan. Desalniettemin is dit een goede optie als je alleen maar interesse hebt in bijvoorbeeld Bitcoin of Ethereum en op zoek bent naar betaalbare opslagoplossingen.

Conclusie

Dus, welke hardware wallet is het beste voor jou? Dit hangt af van de hoeveel je wilt investeren. Daarnaast is het belangrijk om vooraf te bepalen in hoeveel verschillende coins je wilt investeren. Als je bijvoorbeeld meerdere coins wilt opslaan, is de Ledger Nano X waarschijnlijk je beste keuze. Dit omdat hij meer verschillende soorten munten ondersteunt en grootschaligere transacties aankan. Als je echter alleen geïnteresseerd bent in Bitcoin en Ethereum en je liever geld bespaart, dan zou de Ledger Nano S de beste keus zijn voor jouw cryptomunten.

Gerelateerd