De beste bluetooth tracker voor Iphone gebruikers | AirTag vs Tile

Apple heeft recent de nieuwe Apple AirTag uitgebracht. De Apple AirTag is een kleine ronde bluetooth tracker die je vast kan maken aan spullen die je regelmatig kwijt raakt. Denk hierbij aan je rugzak, sleutelbos, portemonnee etc. Met behulp van je Iphone kan je de precieze locatie van je AirtTag terug op sporen en dus ook je spullen! Je Iphone weergeeft de afstand tot enkele centimeters nauwkeurig en geeft aan welke kant je op moet lopen. Kortom super handig en al helemaal voor de persoon die regelmatig zijn spullen overal laat rondslingeren. In dit artikel zullen we de voor en nadelen van de Apple AirTag en van de concurrentie behandele. Dit is: AirTag vs Tile | De beste bluetooth trackers

Deel AirTag vs Tile | De beste bluetooth trackers op:

Apple AirTag

Voordelen
De Apple AirTag heeft een strak compact design en is (met name voor Apple) scherp geprijsd, een losse AirTag kost je €35 en een set van vier AirTags kost €119. 

De Airtags zijn zoals je gewend bent van Apple gemakkelijk te installeren. Druk zachtjes op de AirTag en wacht op het welkom geluid, houd vervolgens de AirTag naast je Iphone en geef aan waar je de AirTag aan vast gaat maken en de AirTag is geconnect.

De AirTags zijn voorzien van de door Apple ontwikkelde U1-Chip. Dankzij deze chip kan de locatie van de AirTag erg nauwkeurig bepaald worden. Ook zijn de AirTags voorzien van ingebouwde speakers die geluid maken als je de AirTag kwijt bent. Als je AirTag zich buiten je bluetooth bereik bevindt, kan je deze opsporen met behulp van het Icloud netwerk. Alle Iphones die zich wel binnen het bereik van jouw AirTag bevinden, zenden (zonder dat ze het door hebben) een versleuteld signaal naar jouw Icloud waardoor jij precies weet war jouw spullen zijn. Als iemand met een andere smartphone de AirTag vindt, kan die persoon doormiddel van de NFC chip ook de locatie naar je Iphone versturen. Met behulp van deze technologieën zal je bijna altijd je AirTag terug vinden en dus ook het product waar jouw AirTag aan vast zit.

Nadelen
Het ronde compacte design lijkt misschien praktisch, maar als je beter kijkt valt dit toch tegen. Zo zit er geen gaatje in de AirTag waarmee je hem ergens aan vast kan maken. Uiteraard heeft Apple hier een oplossing voor bedacht; de AirTag Leather Key Ring van maar liefst €39. Gelukkig staan websites zoals Bol.com en Amazon al vol met diverse goedkopere alternatieven. 

Apple Airtag hoesjes

Tile bluetooth tracker

De Tile bluetooth tracker was/is de marktleader in kleine bluetooth trackers. De Apple Airtag en de Tile Pro zijn beide €35. Deze prijsvergelijking is niet helemaal eerlijk, de Tile Pro heeft namelijk wel een gaatje waarmee je hem overal aan vast kan maken in tegenstelling tot de AirTag. De Tile pro heeft ook een ‘lost’ mode net als de AirTag. Bij Tile sturen andere gebruikers van het Tile tracking systeem (zonder dat ze het door hebben) de locatie door naar jou. Het netwerk van Tile valt weg in vergelijking tot het zoekmijn netwerk van Apple dat op elk Apple device geïnstalleerd is. De specificaties van beide trackers zijn identiek net als de prijs, maar door het vele malen grotere netwerk van Apple is de AirTag in ons opzicht de beste koop voor IOS gebruikers.