De beste Bluetooth Tracker: Apple AirTag vs. Samsung Galaxy SmartTag

Ben jij ook weleens je sleutels, portemonnee of telefoon kwijt? Dan is een Bluetooth tracker wellicht iets voor jou. Bluetooth trackers zijn kleine apparaten die je aan je spullen kunt bevestigen. Ze helpen je helpen om je verloren spullen terug te vinden wanneer je ze kwijt bent. Op dit moment zijn er verschillende Bluetooth trackers op de markt, waaronder de Apple AirTag en de Samsung Galaxy SmartTag. Maar wat zijn nu precies de verschillen tussen deze twee trackers? In dit artikel zetten we de Apple AirTag en de Samsung Galaxy SmartTag tegenover elkaar.

Deel op:

Bereik en connectiviteit

Een van de belangrijkste factoren bij een Bluetooth tracker is het bereik en de connectiviteit. De Apple AirTag maakt gebruik van de nieuwste Bluetooth 5.0-technologie en heeft een bereik van ongeveer 120 meter in open ruimtes. Daarnaast maakt de AirTag ook gebruik van het Ultra Wideband-protocol (UWB), waardoor je nog nauwkeuriger kunt bepalen waar je spullen zich bevinden. Dit alles maakt de AirTag een van de meest nauwkeurige Bluetooth trackers op de markt.

De Samsung Galaxy SmartTag maakt gebruik van Bluetooth 5.0, maar heeft een iets kleiner bereik dan de Apple AirTag, namelijk ongeveer 90 meter in open ruimtes. De SmartTag heeft geen ondersteuning voor UWB-technologie, waardoor de locatiebepaling minder nauwkeurig is dan bij de AirTag.

Compatibiliteit

Een ander belangrijk punt om te overwegen bij de aanschaf van een Bluetooth tracker is de compatibiliteit met je smartphone. De Apple AirTag werkt alleen met iPhones met iOS 14.5 of hoger. Dit betekent dat als je geen iPhone hebt, je geen gebruik kunt maken van de AirTag. De Samsung Galaxy SmartTag daarentegen werkt met zowel Android- als iOS-apparaten. Dit maakt de SmartTag een meer veelzijdige optie voor mensen die geen iPhone hebben.

Batterijduur

Een andere factor om te overwegen is de batterijduur van de tracker. De Apple AirTag heeft een verwachte batterijduur van ongeveer een jaar. De batterij is niet vervangbaar, dus wanneer deze leeg is, moet je de hele AirTag vervangen. De Samsung Galaxy SmartTag heeft een verwachte batterijduur van ongeveer 300 dagen en heeft een vervangbare batterij. Dit betekent dat je alleen de batterij hoeft te vervangen wanneer deze leeg is, in plaats van de hele SmartTag.

Conclusie

Als het gaat om de beste Bluetooth tracker, zijn de Apple AirTag en de Samsung Galaxy SmartTag beide uitstekende opties. De AirTag is de meest nauwkeurige tracker met een groter bereik en ondersteuning voor UWB-technologie, maar werkt alleen met
  

iPhones met iOS 14.5 of hoger. De SmartTag heeft een iets kleiner bereik en minder nauwkeurige locatiebepaling, maar is wel compatibel met zowel Android- als iOS-apparaten en heeft een vervangbare batterij. De keuze tussen de twee trackers hangt af van je persoonlijke voorkeuren en behoeften.

Als je een iPhone hebt en op zoek bent naar de meest nauwkeurige tracker, dan is de Apple AirTag de beste keuze. Maar als je op zoek bent naar een meer veelzijdige tracker die compatibel is met zowel Android- als iOS-apparaten en een vervangbare batterij heeft, dan is de Samsung Galaxy SmartTag een goede optie. Wat betreft de prijs is de SmartTag iets goedkoper dan de AirTag, maar het prijsverschil is niet heel groot.

Al met al zijn zowel de Apple AirTag als de Samsung Galaxy SmartTag goede Bluetooth trackers die je kunnen helpen om je spullen terug te vinden wanneer je ze kwijt bent. Door de verschillen tussen de twee trackers te overwegen, kun je de beste keuze maken voor jouw persoonlijke situatie.

Gerelateerd