De beste activity tracker in 2022

Het is 2022 en je hebt besloten dat het tijd is om fit te worden. Je gaat op pad en wilt de nieuwste en beste activity tracker, maar er zijn er zoveel om uit te kiezen! Kies je voor de Fitbit Inspire 2, de Garmin Vivosmart 5, de Xiaomi Mi Smart Band 6 of een andere? In deze blogpost vergelijken we de specificaties van enkele van de populairste activity trackers op de huidige markt. We zullen je helpen beslissen welke voor jou het meest geschikt is!

Deel de beste activity tracker in 2022 op:

Wat kan je met een activity tracker?

 Activity trackers (ook wel fitness trackers genoemd) worden steeds populairder naarmate mensen meer gezondheidsbewust worden. Ze kunnen gebruikt worden om je stappen, afstand, verbrande calorieën, en actieve minuten bij te houden. Veel activity trackers hebben ook extra functies zoals hartslagmeters, slaap bijhouden, en kunnen meldingen geven.

Wat is het verschil tussen een activity tracker en een smartwatch?

Als je een smartwatch of een activity tracker wilt aanschaffen, moet je eerst bedenken waarvoor je het wilt gebruiken. Op die manier kun je een van de twee soorten horloges kiezen welke het meest geschikt zijn voor je behoeften.

Als je op de hoogte gehouden wilt worden van meldingen op je telefoon en het niet erg vindt iets extra te betalen voor een smartwatch, dan is dit een goede optie. Je betaalt er een hogere prijs voor, maar je krijgt ook een apparaat met veel mogelijkheden. Het houd je in contact met familie en vrienden, terwijl het je ook in staat stelt je gezondheid beter te begrijpen. Ben je meer geïnteresseerd in een smartwatch? Bekijk dan ons artikel over de beste smartwatch in 2022

Als het om lichaamsbeweging gaat, is een activity tracker bijzonder nuttig omdat hij meer informatie kan geven over je activiteiten en conditie. Dit horloge is dan ook uitstekend als je je levensstijl wilt verbeteren en fitter wilt worden.

Fitbit Inspire 2

De Fitbit Inspire 2 is de fijnste goedkope fitnesstracker die op dit moment op de markt is. Hoewel er verschillende activity trackers voor een lagere prijs zijn, heeft de Inspire 2 de meest uitgebreide bundel functies in deze klasse.

Beste prijs:

Fitbit Inspire 2 fitnesstracker met gratis jaarabonnement op Fitbit Premium, continue hartslagmeting, activiteitsregistratie en slaapherkenning, tot 10 dagen batterijduur

De Fitbit Inspire 2 is één van de populairste activity trackers op de markt. Hij heeft een klein, strak ontwerp en kan onopvallend gedragen worden. Hij houdt je stappen, afstand, verbrande calorieën, actieve minuten en slaap bij. Daarnaast beschikt deze fitness tracker ook over een hartslagmeter en kan je lichaamsbeweging bijhouden. De Fitbit app houdt al deze activiteiten nauwkeurig bij. Hierdoor krijg je een handig overzicht in de app en kan je de voortgang meten.

Maak je geen zorgen over het opladen! De batterij gaat namelijk tot vijf dagen mee op een enkele lading.

Garmin Vivosmart 5

De Garmin Vivosmart is een van de populairste fitnesstrackers op de markt. Hij lijkt qua ontwerp op de Fitbit Inspire, maar hij heeft een paar extra functies die hem doen opvallen.

Beste prijs:

GARMIN VIVOSMART 5 S/M Zwart met siliconen- verwisselbare polsband

De Vivosmart houdt je stappen, afstand, verbrande calorieën en actieve minuten bij. Bovendien heeft deze fitnesstracker ook een hartslagmeter en kun je je lichaamsbeweging bijhouden. De Garmin app houdt al deze activiteiten nauwkeurig bij. Zo krijg je een handig overzicht in de app en kun je je vorderingen meten.

Een van de opvallende kenmerken van de Vivosmart is de stress-tracking functie. Deze gebruikt je hartslag om bij te houden hoe gestrest je bent gedurende de dag. De app geeft je dan tips over hoe je je stressniveau kunt verminderen.

De Vivosmart heeft ook een functie waarmee je je menstruatiecyclus kunt volgen. Dit is een mooie manier om je gezondheid en conditie in deze periode in de gaten te houden.

De levensduur van de batterij van de Vivosmart is goed, hij gaat tot zeven dagen mee op een enkele lading.

Xiaomi Mi Band 6

De Xiaomi Mi Smart Band is een van de populairste fitnesstrackers op de markt. Hij lijkt qua ontwerp op de Fitbit Inspire, maar hij heeft een paar extra functies die hem doen opvallen.

De Mi Smart Band houdt je stappen, afstand, verbrande calorieën en actieve minuten bij. Bovendien houdt deze fitnesstracker ook je hartslag wordt bijgehouden en je kunt je lichaamsbeweging volgen. De Xiaomi app houdt al deze activiteiten nauwkeurig bij. Zo krijg je een handig overzicht in de app en kun je je vorderingen meten.

Een van de opvallende functies van de Mi Smart Band is de bloedzuurstofgehalte monitor. Deze functie wordt steeds populairder nu mensen zich meer bewust worden van hun gezondheid. De Mi Smart Band kan ook je slaap bijhouden en je een gedetailleerd overzicht geven van je slaappatronen.

De batterijduur van de Mi Smart Band is goed, en gaat tot 14 dagen mee op een enkele lading

Fitbit Charge 5

De Fitbit ChargeHR is een van de populairste fitnesstrackers op de markt. Hij lijkt qua vormgeving op de Fitbit Inspire, maar hij heeft een paar extra functies die hem doen opvallen.

Beste prijs:

Fitbit Charge 5 activiteitstracker inclusief 6 maanden Premium-lidmaatschap, een batterijduur tot 7 dagen en dagelijkse hertelscore

De ChargeHR houdt je stappen, afstand, verbrande calorieën en actieve minuten bij. Bovendien houdt deze fitnesstracker ook je hartslag bij en kun je je lichamelijke activiteit bijhouden. De Fitbit app houdt al deze activiteiten nauwkeurig bij , waardoor je in de app een handig overzicht krijgt en je je vorderingen kunt meten.

 

 

Een van de opvallende kenmerken van de ChargeHR is de hartslagzone functie. Hiermee kun je zien hoeveel calorieën je verbrandt in elke hartslagzone. Dit is een mooie manier om er zeker van te zijn dat je het meeste uit je training haalt

De batterijduur van de ChargeHR is goed, en gaat tot vijf dagen mee op een enkele lading

Functionaliteiten van een activity tracker

Stappenteller

De meeste activity trackers maken gebruik van een versnellingsmeter, een apparaatje dat meet hoe snel iets van snelheid of richting verandert, om te kunnen functioneren. Door je stappen en bewegingen te detecteren, verzamelt de tracker gegevens die dan via bluetooth door een app op je smartphone verwerkt worden. Zo kun je inzichtelijke stappenpatronen bekijken, zoals per dag/ week/ maand enz., zodat je kunt zien of je actief blijft!

Stressniveau

Hoewel het nog niet populair is, beginnen meldingen over het stressniveau steeds gebruikelijker te worden op activity trackers. Deze toestellen gebruiken hartslaggegevens om het stressniveau van de drager te meten en geven vaak aanbevelingen om het te verminderen (zoals een pauze nemen of weer aan lichaamsbeweging doen).

Hartslagmeting

De meeste activity trackers bevatten een ingebouwde hartslagmeter. De hele dag door meet dit apparaat je hartslag via je pols. Je conditie wordt weerspiegeld in je hartslag in rust. Je kunt zien hoe je vorderingen zijn als je elke dag op hetzelfde tijdstip meet.

Calorieënteller

Hoewel activity trackers meestal een calorieënteller hebben, is het door de gegevens waarop dit getal gebaseerd is – je geslacht, gewicht en de duur en intensiteit van de activiteit – niet meer dan een schatting. Deze schatting wordt nauwkeuriger met een hartslagmeter.

Slaapritme

Een activity tracker kan redelijk nauwkeurig bijhouden hoe goed je slaapt. Ze detecteren beweging terwijl je ligt om erachter te komen wanneer je wakker bent, licht slaapt of diep slaapt. Deze functie werkt niet altijd goed. Veel activity trackers beweren vaak dat je meer of minder uren hebt geslapen dan je in werkelijkheid hebt gedaan.

Gerelateerd

De beste activity trackers in 2022