De beste Smartwatches in 2022: onze Top Picks

Op zoek naar de beste smartwatch om te kopen in 2022? Zoek niet verder! In deze blogpost zetten we onze topkeuzes voor de beste smartwatches van het jaar op een rijtje. Deze horloges zullen zeker indruk maken, en ze komen met een verscheidenheid aan functies die je leven gemakkelijker zullen maken. Ben je op zoek naar een horloge waarmee je naast de tijd aflezen, jouw fitnessdoelen kunt bijhouden en altijd in contact kunt blijven? Dan is een smartwatch echt iets voor jou. Lees verder om meer te leren over de beste smartwatches van 2022!

Deel dit bericht op:

Apple Watch 7

De Apple Watch 7 is één van de beste smartwatches in 2022. Dit horloge heeft allerlei functies, waaronder een indrukwekkend gezondheids- en fitnesstracking systeem dat je helpt je doelen te blijven volgen. Deze werkt samen met de gezondheids-app op je Iphone.

Het horloge heeft ook een lange batterijduur, zodat je het de hele dag kunt dragen zonder je zorgen te hoeven maken over het opladen.

Dit horloge kan je hartslag, slaap en stress in de gaten houden en zal hier dan passende ‘mindfulnessoefeningen’ voor geven. Hij houdt ook al je activiteit bij en heeft een ‘workout mode’ om specifieke oefeningen bij te houden.

Hij is waterbestendig tot 50 m, heeft een ingebouwde GPS en een hoogtemeter, en kan je dagelijkse verbrande calorieën bijhouden, genomen stappen en afgelegde afstand.

Hij heeft een luidspreker, zodat je er muziek op kunt luisteren of telefoongesprekken kunt voeren als je niet in de buurt van je telefoon bent

De Apple Watch is er in twee maten: 38mm en 42mm; en ze zijn er in verschillende kleuren, dus er is voor elk wat wils!

Het design

Het design van dit horloge is ook verbluffend. De Apple Watch 7 is verkrijgbaar in 2 formaten, een 41mm display en een 45mm display. Daarnaast is dit horloge er in verschillende kleuren zodat je het horloge kunt kiezen dat het beste bij je stijl past.

Wil je een nóg specialer horloge, dan kan je kiezen voor de Apple Watch 7 Nike edition. Het scherm is van de series 7 is ook 20% groter dan dat van zijn voorganger de series 6. Doordat de randen nóg dunner zijn geworden voelt het horloge maar iets groter aan om de pols.

De kenmerken van een Apple Watch 7:

De Apple Watch 7 heeft teveel kenmerken en specificaties om allemaal op te noemen. Hieronder hebben we een greep van een aantal belangrijke opties:
Volgen van gezondheid en fitness

 • Batterijduur van 18 uur
 • 41mm of 45mm schermgrootte
 • Komt in 5 verschillende kleuren
 • Apple Watch Nike editie verkrijgbaar
 • Waterdicht tot 50m
 • Apple Watch Nike editie verkrijgbaar

Samsung Galaxy Watch 4

De Samsung Galaxy Watch 4 is één van de beste smartwatches in 2022, met name voor Android gebruikers. Dit horloge is perfect voor mensen die op zoek zijn naar een veelzijdige en stijlvolle optie.

De Galaxy Watch is verkrijgbaat in twee maten, 42 mm en 46 mm, zodat je de perfecte pasvorm voor je pols kunt vinden. Je kunt ook kiezen uit een heleboel verschillende kleuren, zodat je het kunt matchen bij je outfit. Het horloge is ook waterdicht, dus je kunt het dragen tijdens het zwemmen

Een van de beste eigenschappen van de Galaxy Watch is de lange levensduur van de batterij. Dit horloge kan tot vier dagen meegaan op een enkele lading! Dat is indrukwekkend in vergelijking met andere horloges op de markt. Dit betekent dat je je horloge niet elke avond op hoeft te laden.

De Samsung Galaxy Watch heeft ook een heleboel functies, waaronder fitness- en gezondheidstracking die je motiveren om elke dag actief te worden. Dit is vooral handig voor wie wil sporten maar het moeilijk vindt zichzelf te motiveren

De kenmerken van de Galaxy Watch 4:

 • Waterdicht tot 50m
 • Lange batterijduur tot vier dagen op een enkele lading.
 • Verkrijgbaar in 42 mm en 46 mm.
 • Slimme meldingen: berichten lezen, ontvang oproepen en meer.
 • Trainingen, gezondheidsmonitoring, slaap bijhouden en stressbeheer.

Apple Watch SE

De Apple Watch SE is perfect voor wie op zoek is naar een betaalbare en stijlvolle smartwatch. Dit horloge is een prima optie als je niet alle functies nodig hebt die je bij de nieuwste Apple Watch 7 krijgt. Ondanks dat deze Apple Watch minder opties heeft dan de nieuwe series 7 is deze variant écht waar voor je geld. Daarom kan hij niet ontbreken in onze lijst van de beste smartwatches in 2022.

De SE is er in twee maten, 38 mm en 42 mm, zodat je de perfecte pasvorm voor je pols kunt vinden. Het horloge heeft ook een groot aantal verschillende kleuren bandjes om uit te kiezen, zodat je het kunt aanpassen aan je stijl. Dit horloge is dan misschien niet zo flitsend als sommige nieuwere modellen, maar het staat je nog steeds goed fraai om je pols.

Behalve een stijlvol ontwerp heeft dit horloge ook een heleboel functies. Het houdt fitnessdoelen bij, hartslag, slaap en stressniveau. Het geeft je ook een melding wanneer je hartslag te hoog is of wanneer je te lang hebt gezeten. Met dit horloge kun je ook bellen, berichten versturen en muziek afspelen zonder naar je telefoon te hoeven grijpen

De Apple Watch SE heeft een batterijduur van 18 uur, wat vergelijkbaar is met de nieuwste Apple Watch modellen. Het enige nadeel is dat dit model geen always-on scherm heeft. Dat betekent dat je het scherm telkens wakker moet maken als je de tijd wilt controleren of een melding wilt lezen.

Kenmerken van de Apple Watch SE:

 • Waterdicht tot 50m
 • Batterijduur van 18 uur
 • Verkrijgbaar in 38 mm en 42 mm
 • Verkrijgbaar in drie verschillende kleuren
 • Volgen van gezondheid en fitness

Fitbit Versa 3

De Fitbit Versa is een prima optie voor wie een stijlvolle en betaalbare smartwatch zoekt. Dit horloge heeft veel verschillende bandkleuren om uit te kiezen, zodat je het kunt aanpassen aan je stijl.

De Versa heeft ook een ingebouwde GPS, zodat je je loop- of fietstochten kunt volgen zonder je telefoon bij je te hoeven dragen.

Behalve de fitnessfuncties houdt de Versa ook je hartslag, slaap en stressniveau bij. Het geeft je ook een seintje als je hartslag te hoog is of als je te lang gezeten hebt. Je kunt de Versa zelfs als alarm gebruiken om wakker te worden zonder je partner te storen.

De batterijduur van de Fitbit Versa is vier dagen, wat vrij goed is in vergelijking met andere smartwatches op de markt. Het enige minpuntje is dat dit horloge geen always-on scherm heeft.

Kenmerken van de Fitbit Versa:

 • Waterdicht tot 50 m
 • Batterijduur van vier dagen
 • Verkrijgbaar in een verscheidenheid aan kleuren en bandstijlen
 • Houdt hartslag, slaap, stressniveau en meer bij
 • Waarschuwt je als je hartslag te hoog is of als je te lang hebt gezeten.

De Polar Grit X Pro

De Polar Grit X Pro is een mooie optie voor wie een betaalbaar smartwatch zoekt met veel fitnessfuncties. Dit horloge heeft ingebouwde GPS, zodat je je loop- of fietstochten kunt volgen zonder je telefoon mee te hoeven nemen. Dit horloge verdient dan ook zeker een plek in de beste smartwatches in 2022.

Beste prijs:

Polar Grit X Pro Premium Outdoor Multisporthorloge GPS - Zwart

Behalve de fitnessfuncties houdt de Grit ook je hartslag, slaap en stressniveau bij. Het waarschuwt je ook als je hartslag te hoog is of als je te lang hebt gezeten.

Je kunt de Grit zelfs als wekker gebruiken om wakker te worden zonder je partner te storen! De batterij van dit horloge gaat zeven dagen mee in de spaarstand en drie dagen als je alle functies op volle capaciteit gebruikt. 

Kenmerken van de Polar Grit X:

 • Waterdicht tot 50 m
 • Batterijlevensduur van zeven dagen in spaarstand, drie dagen als je alle functies op volle capaciteit gebruikt
 • Ingebouwde GPS voor buitenactiviteiten zoals hardlopen of fietsen
 • Bijhouden van gezondheid en fitness
 • Wekker met stille modus zodat hij je partner niet stoort als hij slaapt