Wij zoeken de beste producten uit voor jou!

Wat is het verschil? Google Chromecast 3 vs. 4k

De Google Chromecast 3 vs. de Google Chromecast 4k

De Google Chromecast is een lijn van digitale mediaspelers ontworpen om audio- en video-inhoud van het internet te streamen naar een aangesloten televisie of luidspreker. Maar welke Chromecast is het beste voor jou en wat zijn de verschillen tussen de Google Chromecast 3 en 4k.

Inhoudsopgave

De Google Chromecast 3

De Google Chromecast 3 is een streamingapparaat waarmee je je favoriete shows, films en meer kunt bekijken. De Chromecast 3 ondersteunt Full HD-resolutie en kan inhoud van Netflix, YouTube en andere populaire streamingdiensten streamen.

De Google Chromecast 4k

De Google Chromecast 4k is een streamingapparaat waarmee je je favoriete shows, films en meer in 4K Ultra HD-resolutie kunt bekijken. De Chromecast 4k ondersteunt HDR10+ en Dolby Vision voor een nog betere streamingervaring. De Chromecast 4k wordt ook geleverd met een nieuwe afstandsbediening met volumeknoppen en een speciale knop voor Netflix.

Wat is het verschil in specificaties?

De Chromecast 3 heeft een maximale resolutie van 1080p en kan inhoud van Netflix, YouTube en andere populaire streamingdiensten streamen. De Chromecast 4k heeft een maximale resolutie van 2160p (4K Ultra HD) en ondersteunt HDR10+ en Dolby Vision voor een nog betere streamingervaring. De Chromecast 4k wordt ook geleverd met een nieuwe afstandsbediening met volumeknoppen en een speciale knop voor Netflix.

Welke chromecast is de beste keuze voor jou?

Dus, als je op zoek bent naar de best mogelijke streamingervaring, dan is de Chromecast 4k de manier om te gaan. Als je geen 4K resolutie of HDR ondersteuning nodig hebt, dan voldoet de Chromecast 3 prima.

Uw beste prijs

Veel gestelde vragen

1920×1080 is de naam voor een HDTV beeldschermresolutie. Het wordt ook 1080p genoemd omdat de horizontale resolutie, of het aantal pixels op het scherm, 1.080 bedraagt. De “p” staat voor progressive scan, wat in deze context betekent dat alle lijnen op het scherm in één keer worden gescand, in tegenstelling tot interlaced scanning waarbij oneven en even lijnen afwisselend worden weergegeven.

Een volledig high-definition televisiesysteem heeft een resolutie van 1920x1080i of 1920x1080p. De i staat voor interlaced scanning en de p voor progressive scan. Een Full HD TV kan dus ofwel een interlaced ofwel een progressive beeld tonen, maar niet beide tegelijk.

4K is een ultrahoge definitie (UHD) resolutie voor digitale beeldschermen. 4K verwijst naar ongeveer 4.000 horizontale pixels, dat is vier keer het aantal pixels in 1080p, de industriestandaard voor high-definition televisie.

4K biedt een veel hogere resolutie dan 1080p, waardoor een scherper en gedetailleerder beeld ontstaat. De toegevoegde resolutie zorgt ook voor een breder gezichtsveld en meer beleving bij games en films. In een traditioneel 16:9 videoformaat biedt 4K bijvoorbeeld een resolutie van 3840 x 2160 pixels – dat zijn meer dan 8 miljoen pixels! Ter vergelijking, 1080p video is slechts 1920x1080px – iets meer dan 2 miljoen pixels.

Gerelateerd

De Google Chromecast 3 vs. de Google Chromecast 4k
Casting

Wat is het verschil? Google Chromecast 3 vs. 4k

Delen De Google Chromecast is een lijn van digitale mediaspelers ontworpen om audio- en video-inhoud van het internet te streamen naar een aangesloten televisie of luidspreker. Maar welke Chromecast is het beste voor jou en wat zijn de verschillen tussen de Google Chromecast 3 en 4k. Inhoudsopgave Google Chromecast 3

Lees verder
Beeld & geluid

De beste Google Chromecast in 2022

Maak van jouw TV een smart TV en gebruik je smartphone als afstandsbediening! Met een Chromecast kan je tegenwoordig met de meeste videodiensten gemakkelijk het beeld wat op je smartphone wordt weergegeven streamen naar je TV. In dit artikel lees je meer over wat de beste Google Chromecast in 2022

Lees verder