De beste Google Chromecast in 2022

Maak van jouw TV een smart TV en gebruik je smartphone als afstandsbediening! Met een Chromecast kan je tegenwoordig met de meeste videodiensten gemakkelijk het beeld wat op je smartphone wordt weergegeven streamen naar je TV. In dit artikel lees je meer over wat de beste Google Chromecast in 2022 is voor jou. 

Maar welke Chromecast heb jij nodig en wat is de beste Chromecast van dit moment? Bekijk hieronder de opties die er zijn en welke Chromecast het beste bij je past.

Inhoudsopgave:

Wat is een Chromecast?

Wat is nou eigenlijk een Chromecast en wat kan je er precies mee? Een Chromecast is een kleine mediaspeler waarmee je gemakkelijk films, muziek, programma’s en meer kan streamen vanaf een smartphone, laptop, computer of een tablet naar je TV. Zo start je dus op je smartphone een filmpje op YouTube of een serie op Netflix en deze stream je dan via je Chromcast naar je tv zodat je het filmpje of de serie op je tv kan bekijken. De Chromecast is onder andere geschikt voor apps zoals: Netflix, Spotify, YouTube, NLziet, Videoland, Pathé thuis, ESPN, Ziggo GO, Ziggo Sport, NPO, NOS, Google Play en nog veel meer.

Afstandsbediening
Gebruik je smartphone, tablet, laptop of computer als afstandsbediening van je tv.  Alle apps die het streamen via een Chromecast ondersteunen zullen gebruik maken van onderstaand icoon. Wanneer je hier op klikt kan je zo verbinding maken met je tv.

Smart device
De Chromecast is een slim apparaat, dit betekend dat je de Chromecast ook via Google home kan besturen. Om het nog makkelijker te maken kan je ook via Google Assistent de Chromecast besturen. Geef aan je Google Assistent door dat die een bepaalde video op YouTube moet starten op de Chromecast en je assistent regelt het voor je.

Chromecast V3

De Chromecast V3 komt uit uit 2018 en is de opvolger van de Chromecast uit 2015. Ben jij van plan om gewoon media te streamen naar je TV met een kwaliteit van 1080p? Dan is dit misschien wel de beste keuze om van je TV een smart TV te maken.

Chromecast Ultra

Beste prijs:

Google Chromecast Ultra - Media Streamer

De Chromecast Ultra doet eigenlijk hetzelfde als de Chromecast V3. Wat wel een groot verschil is tegenover de Chromecast V3 is dat de Chromecast Ultra 4K ondersteund. Gebruik jij een app die 4K ondersteund en heb je een TV die 4K ondersteund? Dan is dit de beste Google Chromecast in 2022 voor jou.

Chromecast met Google TV

Dit is de nieuwste versie van de Chromecast, de Chromecast met Google TV is meer dan alleen maar streamen naar je TV. Zoals de naam het al doet zeggen krijg je er namelijk ook Google TV bij.

De Chromecast zelf blijft hetzelfde, je kan namelijk vanaf verschillende apparaten streamen naar je TV. Deze Chromecast ondersteund 4K resolutie.

Wat heb je dan aan Google TV?
Google TV is super handig als je veel films kijkt, het zet bijvoorbeeld alle films van alle streaming diensten die jij gebruikt bij elkaar. Op deze manier kun je met de afstandsbediening die je erbij krijgt gemakkelijk een film uitzoeken zonder dat je hier je telefoon voor nodig hebt.