Amazon Fire TV stick 4K vs. Google Chromecast 4K + TV: Welke is beter?

Als je overweegt om een streamingapparaat te kopen, is de kans groot dat je deze twee populaire opties bent tegengekomen. We hebben het hier over de Amazon Fire TV Stick 4K en Google Chromecast. Beide apparaten bieden vergelijkbare functies, maar welke is de betere keuze die aansluit bij jouw wensen en behoeften? Laten we eens kijken naar elk van deze streamingapparaten om erachter te komen welke het beste bij jou past.

Deel dit artikel op:

Amazon Fire TV Stick 4K

Beste prijs:

Amazon Fire TV Stick 4K Max Micro-USB 4K Ultra HD Zwart

Amazon Fire TV Stick 4K

De Fire TV Stick 4K van Amazon is een krachtig streamingapparaat waarmee gebruikers toegang hebben tot verschillende soorten content vanaf hun TV. Met het apparaat kan je jouw favoriete films en shows bekijken van bijvoorbeeld Netflix, Disney +, Amazon Prime Video, HBO Max en nog veel meer. De Fire TV Stick heeft ook een Alexa-afstandsbediening waarmee je de tv kunt bedienen met spraakopdrachten. Het apparaat wordt ook geleverd met Dolby Atmos-ondersteuning en HDR10+-technologie voor een betere beeld- en geluidskwaliteit.

Google Chromecast 4K met Google TV

Google’s Chromecast biedt veel van dezelfde functies als de Fire TV Stick, maar met een paar belangrijke verschillen. Het belangrijkste verschil tussen de twee is dat de Chromecast ook te bedienen is met je smartphone. Dit is erg prettig want de nieuwe chromecast heeft geen hele fijne afstandsbediening. Er zit bijvoorbeeld geen knop op om terug te spoelen. Wel ondersteunt de Chromecast meer apps en geniet je met beide apparaten van Dolby Atmos en heldere 4K televisie.

Conclusie:

Dus als het erop aankomt, welk apparaat kan je het beste kiezen? Beide apparaten hebben veel overeenkomsten. Je plugt ze beide gemakkelijk in je TV in een HDMI poort. Daarnaast moet je beide apparaten voorzien van stroom. Dit kan gemakkelijk door ook een USB poort van de TV te benutten. Als je al andere apparaten hebt van Google raden wij aan om te kiezen voor de Google Chromecast. De apparaten werken namelijk erg fijn samen. Heb je nog niks van Google in huis en wil je liever niet je smartphone of Tablet gebruiken, kan je het beste gaan voor de Fire TV Stick van Amazon.

Gerelateerd