Beste monitoren voor de PlayStation 5

Deel dit bericht op:

Gamers die opzoek zijn naar een monitor die geschikt is voor de recente release van de Playstation 5 zitten hier goed. De PS5 ondersteunt 4k resolutie tot 120 FPS (frames per seconde), de meeste monitoren ondersteunen geen 120 FPS met een 4k resolutie maar dit is ook niet altijd nodig. Met een monitor die 4k ondersteund en 60 FPS kan je al lekker gamen. In tegenstelling tot de concurrent van de Playstation 5, de Xbox series X, ondersteunt de Playstation 5 (nog) geen 1440P. Wij raden dus aan om of een 4k monitor te kopen die een lagere FPS heeft (60) of een 1080P monitor met 120 FPS voor de gamers die het liefst zo soepel mogelijk beeld zien. In dit bericht zetten wij voor ons de beste monitoren op een rij zodat u uw beste koop kan maken.

LG 32BN67U-B

Beste keuze volgens ons.

Beste prijs:

LG 32BN67U-B - Computer Beeldscherm - 31.5 Inch Monitor - 4K Ultra HD LCD - Zwart

De eerste monitor op ons lijstje is de LG 32BN67U-B. Deze monitor zou met zijn 31,5  inch onopvallend tussen de TV’s kunnen staan. Echter is dit geen TV maar een super snelle gaming monitor. De LG 32BN67U-B heeft namelijk een aantal hele goede specificaties voor een monitor die zo groot is als deze. Dit scherm beschikt onder meer over een super heldere 4k resolutie, en 144 FPS, dit is meer dan genoeg voor de Playstation 5. Een ander voordeel dat dit scherm met zich mee brengt is het feit dat het een response tijd heeft van 5MS. Het voordeel hiervan is dat je weinig ‘input lag’ zult ervaren, de monitor weergeeft elke beweging die jij maakt namelijk binnen 5MS.

Verder heeft deze monitor nog een aantal handige features, zo is het scherm bijvoorbeeld in hoogte verstelbaar, waardoor je het scherm precies op ooghoogte kunt plaatsen.

Asus TUF VG249Q

Beste budget keuze met hoge FPS volgens ons.

Beste prijs:

ASUS TUF Gaming VG249Q 23.8" Gaming Monitor HDMI, DisplayPort, VGA, 144 Hz

De tweede monitor op ons lijstje is een monitor met een stuk goedkoper prijskaartje. Dit Asus beeldscherm is verkrijgbaar in 24 en 25 inch flat en in 24 en 27 inch curved. Deze monitor is perfect voor de casual gamer die een zo soepel mogelijk beeld wilt voor een betaalbare prijs. Deze monitor heeft een resolutie van 1080p (Full HD) en heeft 144 FPS, meer dan genoeg voor de PS5 die tot 120 FPS ondersteunt. Naast de hoge frames per seconde heeft dit beeldscherm ook een ‘delay’ van maar 1MS waardoor je totaal geen input lag zult ervaren.

Verder heeft deze monitor nog wat leuke features zoals de diverse optimalisaties die speciaal voor gamers zijn toegevoegd. Een voorbeeld van zo’n optimalisatie is de shadowboost, dit zorgt ervoor dat je bijvoorbeeld de tegenstander die in de schaduw zit beter kan zien. Verder is de monitor ook in hoogte verstelbaar zodat deze op de voor jou ideale hoogte kan staan.

Samsung U28E59OD

Beste budget keuze met 4K resolutie volgens ons.

Beste prijs:

Samsung U28E590D - 4K Monitor

De derde en dan ook laatste monitor van dit lijstje is de Samsung U28E59OD, deze monitor is 28 inch en is perfect voor de casual gamer die gewoon scherp beeld wilt en niet perse een hoge FPS nodig heeft. Dit Samsung beeldscherm ondersteund 4k resolutie en ondersteund tot 60 PFS. Dankzij de 1MS reactie snelheid dat deze monitor heeft zal je geen input lag ervaren omdat alle bewegingen die geregistreerd worden binnen 1MS op je monitor te zien zullen zijn.

Dankzij de 4K resolutie is deze monitor ook geschikt voor films en series, wel moet je dan een koptelefoon of speakers aansluiten want de Samsung U28E59OD beschikt niet over ingebouwde speakers.