Wij zoeken de beste producten uit voor jou!

Deel dit bericht op:

Ben jij op zoek naar een microfoon om te kunnen gamen, podcasten, streamen of om muziek mee te maken? Hier hebben wij de beste USB microfoons in 2021 op een rijtje gezet.

HyperX Quadcast

De HyperX Quadcast is volgens ons op dit moment de beste keuze als het gaat om USB microfoons.

De reden hiervoor is, omdat het een hele goede microfoon is met een erg gaaf ontwerp.

Deze HyperX Quadcast is te gebruiken op een Windows computer, een Mac, PlayStation 4 en een PlayStation 5.

Wat heeft deze microfoon?

Schokmount:
Deze microfoon is voor zien van een anti vibratie schok mount. Dit zorgt ervoor dat de microfoon er geen last van heeft als je er per ongeluk tegen aan stoot of wanneer er gerommel om de microfoon heen is. De elastische touwophanging zorgt er dan voor dat schokken niet opgevangen wordt door de microfoon.

4 verschillende standen:
De HyperX Quadcast geeft jou de mogelijkheid om in verschillende standen op te nemen. Zo kun je doormiddel van een draaiknop kiezen tussen stereo, omnidirectioneel, cardioïde of bidirectioneel. Stereo is bijvoorbeeld een goede keuze wanneer je muziek wilt opnemen, omdat de HyperX Quadcast dan van meerdere kanten gevoelig is voor geluiden. Wanneer je de microfoon voor gaming gebruikt is het weer handig om gebruik te maken van cardioïde, omdat de microfoon dan juist gevoelig is voor het geluid vanaf de voorkant.

Mute knop boven op de microfoon:
Boven op de HyperX Quadcast zit een mute knop, dit zorgt er simpelweg voor dat wanneer deze knop word ingedrukt dat de microfoon geen geluiden meer opneemt. Door een LED lampje kun je zien of de microfoon op mute staat of niet.

Draaiknop om de microfoon gevoeligheid te bepalen
Deze draaiknop geeft jou de optie om de gevoeligheid van deze microfoon aan te passen. Mocht je niet goed hoorbaar zijn dan kan je gemakkelijk een draai geven aan de knop om te zorgen dat je beter hoorbaar bent door de gevoeligheid hoger te zetten.

Blue Yeti USB

Onder de microfoons is Blue een bekend merk. Daarom kunnen we ook niet om deze microfoon heen in deze lijst.

De Blue Yeti USB is volgens ons dan ook de beste USB microfoon van Blue op dit moment. De Blue Yeti USB is te gebruiken op een computer, Playstation en een Xbox.

Wat heeft deze microfoon?

4 verschillende standen:
De Blue Yeti USB geeft jou de mogelijkheid om in verschillende standen op te nemen. Zo kun je doormiddel van een draaiknop kiezen tussen stereo, omnidirectioneel, cardioïde of bidirectioneel. Stereo is bijvoorbeeld een goede keuze wanneer je muziek wilt opnemen, omdat de Blue Yeti USB dan van meerdere kanten gevoelig is voor geluiden. Wanneer je de microfoon voor gaming gebruikt is het weer handig om gebruik te maken van cardioïde, omdat microfoon dan juist gevoelig is voor het geluid dat van voor komt.

Mute knop boven op de microfoon:
Op de voorkant van de Blue Yeti USB zit een mute knop. Dit zorgt er simpelweg voor dat wanneer je op de knop drukt je stem of andere geluiden niet meer opgenomen wordt. De knop licht rood op wanneer de microfoon op mute staat.

Draaiknop om de microfoon gevoeligheid te bepalen
Deze draaiknop geeft jou de optie om de gevoeligheid van de Blue Yeti USB aan te passen. Wanneer je niet goed genoeg hoorbaar bent of je zit wat verder van de microfoon af zet je de gevoeligheid van de microfoon wat hoger zodat je nog steeds duidelijk te horen bent.

3.5mm plug voor audio
Je kan gemakkelijk via de 3.55mm plug onder de microfoon je koptelefoon, oordopjes of iets anders aansluiten aan de Blue Yeti USB. Dit kan makkelijk zijn, omdat je dichtbij je een aansluiting hebt en geen lange kabels nodig hebt om je geluid af te kunnen spelen.

Knop om het volume te bedienen:
Met de draaiknop op de voorkant van de microfoon kan je het hooftelefoonvolume aanpassen.

Elgato Wave:3

Elgato is natuurlijk een bekend merk onder de gamers. Vandaar dat deze microfoon op deze lijst staat.

De Elgato Wave:3 is een microfoon van zeer goede kwaliteit en neemt alle geluiden geweldig op.

Elgato is een merk voor creators, ze staan bekend om de streaming decks, lampen, camera’s en meer voor de creators. En bij microfoons is het ze ook weer gelukt om een mooi product op de markt te brengen.

Wat heeft deze microfoon?

Knop met vele functies
De Elgato Wave:3 heeft maar 1 knop op de microfoon zitten, maar met deze knop kun je wel alles doen! Je kan de gevoeligheid van de microfoon aanpassen met deze knop. Wat ervoor zorgt dat die meer geluid om zich heen opneemt als je de gevoeligheid hoger zet. Met diezelfde knop kan je ook het hoofdtelefoon volume aanpassen. Wanneer je een hoofdtelefoon, oordopjes of iets anders aansluit aan de microfoon kan je ook met de knop het volume dus bedienen. 

3.5mm plug voor audio
Je kan gemakkelijk via de 3.55mm plug onder de microfoon je koptelefoon, oordopjes of iets anders aansluiten aan de Elgato Wave:3. Dit kan makkelijk zijn, omdat je dichtbij je een aansluiting hebt en geen lange kabels nodig hebt om je geluid af te kunnen spelen.