De beste webcams in 2022

In 2022, het jaar van de Webcam, kan het lastig worden om de webcam te vinden die het beste bij jou past. In dit artikel bespreken we vier topmodellen: de Logitech C920, de Razer Kiyo Pro, de Dell Ultrasharp Webcam en de Logitech Streamcam. Elk model heeft natuurlijk zijn eigen unieke features en voor- en nadelen. Maar waarom zou je kiezen voor één van deze modellen? In dit artikel lichten wij deze modellen uitgebreid toe waarom deze modellen behoren tot de beste webcams van 2022.

Logitech C920

We bekijken als eerste de Logitech C920

Features van de Logitech C920

De Logitech C920 is de populairste webcam ter wereld en dat is niet voor niets. Deze webcam kon daardoor dus zeker niet ontbreken op onze lijst van de beste webcams in 2022. Deze camera beschikt over alle belangrijke features: HD-video, dubbele beeldstabilisatie, een ingebouwde microfoon met geluidssensor en een flexibele standaard. Daarnaast heeft de Webcam ook nog eens het meest aantrekkelijke design van alle Webcams op de markt.

Voor- en nadelen van de Logitech C920

Voordelen:
Het grootste voordeel van deze Webcam is dat hij overal mee werkt, of je hem nu op een laptop gebruikt of op een desktop. Dit komt omdat de Webcam beschikbaar is in drie verschillende modellen: USB-C, USB-A en Bluetooth. Daarnaast is de Webcam ook nog eens volledig plug-and play: je hoeft het alleen maar aan te sluiten op je computer waarna hij direct werkt.

Nadelen:
Het grootste nadeel van de C920 is dat hij geen autofocus heeft. Dit betekent dat je handmatig moet scherpstellen op wat je wilt filmen en dit kan soms best lastig zijn.

Voor wie is de Logitech C920 geschikt?

De Webcam is vooral geschikt voor mensen die een Webcam zoeken van goede kwaliteit en basisfeatures. Het is ook zeker niet de minste Webcam, maar heeft bijvoorbeeld geen autofocus.

Razer Kiyo Pro

De volgende webcam is de Razer Kiyo Pro

Features van de Razer Kiyo Pro

De nieuwe Razer Kiyo Pro is een Webcam die speciaal ontworpen is voor streamers en YouTubers. Deze camera beschikt over alle belangrijke features: HD-video, een ingebouwde microfoon en geluidssensor, autofocus en twaalf heldere LEDs. Deze Webcam is ideaal voor het opnemen van gaming- of presentatiecontent in donkere ruimtes maar is natuurlijk ook geweldig voor videobellen met collega’s. 

Voor- en nadelen van de Razer Kiyo Pro

Het grootste voordeel van deze Webcam is dat hij over alle belangrijke features beschikt. Daarnaast zijn de heldere LEDs ook handig als je video’s wilt opnemen in een donkere ruimte. Het grootste nadeel is misschien wel dat de Webcam iets duurder is dan andere modellen.

Voor wie is de Razer Kiyo Pro geschikt?

Deze Webcam is vooral bedoeld voor streamers en YouTubers die content willen opnemen in onder andere donkere ruimtes. De autofocus en heldere LEDs maken het mogelijk om goede kwaliteit video’s op te nemen onder alle omstandigheden. Deze webcam scoort erg goed en verdient daarom een plek in onze lijst van de beste webcams in 2022.

Dell Ultrasharp webcam

De volgende webcam is de Dell Ultrasharp webcam​

Beste prijs:

DELL WB7022 webcam 8,3 MP 3840 x 2160 Pixels USB Zwart

Features van de Dell Ultrasharp Webcam

De Dell Ultrasharp Webcam beschikt over alle belangrijke features: HD-video, dubbele beeldstabilisatie, een ingebouwde microfoon en geluidssensor en een flexibele standaard. Daarnaast beschikt de Webcam over twee gezichtsherkenningstechnologieën: Windows Hello en TrueDepth. Dit maakt het mogelijk om je webcam te gebruiken voor biometrische authenticatie.

Voor- en nadelen van de Dell Ultrasharp Webcam

Het grootste voordeel van de Webcam is dat hij over alle belangrijke features beschikt én dat hij twee gezichtsherkenningstechnologieën heeft. De Webcam is dus ook geschikt voor mensen die hun Webcam willen gebruiken om in te loggen op hun computer of andere apparaten. Het grootste nadeel is misschien wel dat de Webcam iets duurder is dan andere modellen in onze lijst.

Voor wie is de Dell Ultrasharp Webcam geschikt?

Deze Webcam is vooral bedoeld voor mensen die een Webcam zoeken met alle belangrijke features, maar ook graag biometrische authenticatie via hun webcam zouden willen gebruiken. Deze webcam zal voldoen aan bijna al je eisen. Hij staat niet voor niks in onze lijst van de beste webcams van 2022.

Logitech Streamcam

De volgende webcam is de Logitech Streamcam

Features van de Logitech StreamCam

De Logitech StreamCam is een Webcam die speciaal ontworpen is voor streamers en YouTubers. Deze camera beschikt over alle belangrijke features: HD-video, dubbele beeldstabilisatie, een ingebouwde microfoon en geluidssensor, autofocus en twaalf heldere LEDs. Daarnaast kan je met de Webcam ook content in verticale modus opnemen, als je bijvoorbeeld video’s voor Instagram Stories wilt maken.

Voor- en nadelen van de Webcam

Het grootste voordeel van deze Webcam is dat hij over alle belangrijke features beschikt. Daarnaast zijn de heldere LEDs ook handig als je video’s wilt opnemen in een donkere ruimte, daarnaast heeft de Webcam ook extra features zoals een verticale modus en dubbele beeldstabilisatie. 

Voor wie is de Webcam geschikt?

Deze Webcam is vooral bedoeld voor streamers en YouTubers die content willen opnemen in donkere ruimtes. De autofocus en heldere LEDs maken het mogelijk om goede kwaliteit video’s op te nemen onder alle omstandigheden. Daarnaast is deze Webcam ook geschikt voor mensen die content willen delen in verticale modus, bijvoorbeeld via Instagram Stories of andere social media-kanalen.