Wij zoeken de beste producten uit voor jou!

Ben je op zoek naar een draadloos toetsenbord dat aan al je behoeften voldoet? Dan heb je vast al gehoord van de Logitech MX Keys Qwerty en G613. In dit artikel kijken we naar hun belangrijkste kenmerken, waaronder hun aantal toetsen, lay-out, draadloosheid en batterijduur, plus hun prestaties bij gaming en typen. We kijken ook naar verschillende functies die ze hebben, waaronder geavanceerde multimediaknoppen en een prijsvergelijking. Aan het eind van deze review zal je een duidelijk overzicht hebben van de verschillen tussen beide modellen. Laten we beginnen!
Deel het verschil tussen de Logitech MX Keys en de G613 op:

Logitech G613

Beste prijs:

Logitech G613 Draadloos Mechanisch Gaming Toetsenbord, Lightspeed advanced 1ms 2.4GHz en Bluetooth, Romer-G Tactile Key SWitches, 6 instelbare G-toetsen, QWERTY US International layout - Zwart

Specificaties van de Logitech MX Keys

De Logitech MX Keys Qwerty is een stijlvol, draadloos toetsenbord dat is ontworpen voor productiviteit. Het biedt een comfortabele lay-out voor professionele typisten, aangevuld met extra functies zoals geavanceerde multimediaknoppen en een gemakkelijk toegankelijke hotswap-schakelaar om tussen verschillende profielen te wisselen. Het toetsenbord is verkrijgbaar in twee verschillende stijlen: een US International QWERTY-model en een UK International QWERTY-model. Beide modellen hebben dezelfde basisspecificaties, waaronder 104 toetsen met het gebruikelijke alfanumerieke lay-out, een complete numerieke reeks en zes multimedia knoppen bovenaan.

Het Logitech MX Keys Toetsenbord Qwerty wordt ondersteund door het Logitech Flow Multi-computer Controle Systeem, wat betekent dat je meerdere apparaten kunt bedienen via één toetsaanslag. Het toetsenbord wordt ook geleverd met ruimtebesparingsfuncties zoals de Easy Access Shortcut Keys en de Instant Media Controls knoppen die je direct naar favoriete media bronnen brengt. De duurzame constructie van dit model garandeert veel jarenlang intensief gebruik; het is afgewerkt met slijtvast plastic en aluminium en heeft antislip voetjes aan de achterkant om uitglijden te voorkomen.

Vanuit prestatie standpunt levert dit model eenzelfde hoge kwaliteit als zijn concurrent G613, met snelle respons, precisie en betrouwbare activering van alle drukknoppen. De batterijduur van 30 uur in combinatie met de automatische slaapstand maakt dit model bovendien energiezuinig en milieuvriendelijk. Aan de andere kant is er gezegd dat het toetsaanslaggeluid soms te luid kan zijn – maar over het algemeen presteert dit draadloze toetsenbord erg goed bij gaming alsook alledaagse taken zoals documentverwerking.

Specificaties van de Logitech G613

De Logitech G613 is een draadloos toetsenbord met een breed scala aan functies die gericht zijn op gamers en professionele gebruikers. Het toetsenbord biedt een volledige set van mechanische keys, waaronder twaalf extra knoppen bovenop het toetsenbord voor het bedienen van verschillende multimedia-apparaten. Deze knoppen stellen je ook in staat om direct naar specifieke bestandstypen te springen of om snel tussen applicaties te switchen, wat handig is voor multitasking. Verder heeft de Logitech G613 een uniek klikmechanisme dat zorgt voor een razendsnelle respons bij elke toetsaanslag.

Het toetsenbord is ook uitgerust met het Logitech Romer-GTM-toetsschalemechanisme, dat zeer betrouwbaar is en geschikt is voor intensief gebruik. Bovendien maakt de speciale lay-out van het toetsenbord typmistakes minder waarschijnlijk, waardoor je productiever bent. Andere nuttige functies van dit model zijn onder meer de verlichte keys, de automatische slaapstand en de lange batterijduur. Met al deze functies samengevoegd wordt dit toetsenbord geleverd in een elegant design dat perfect past bij alle types computersystemen.

Echter, het Logitech G613 lijkt niet zo goed te presteren bij gaming als andere mechanische modellen, hoewel het algemene prestatievermogen erg goed is. Bovendien kan er wat lawaai ontstaan tijdens het typproces – hoewel dit niet zo storend blijkt te zijn als sommige mensen beweren. Ondanks dat de prijs veel lager ligt dan die van andere draadloze modellen, kan dit ten koste gaan van sommige premium features zoals RGB-verlichting of speciale programmafuncties die je kunt gebruiken om je werk gemakkelijker te maken.

Conclusie

Het Logitech MX Keys Toetsenbord en de Logitech G613 zijn twee draadloze toetsenbord modellen die geschikt zijn voor intensief gebruik. De MX versie heeft 104 toetsen met alfanumerieke lay-out, een complete numerieke reeks en multimedia knoppen bovenaan. Daarnaast is er ondersteuning vanuit het Logitech Flow Multi-computer Controle Systeem aanwezig waarmee je meerdere apparaten kunt bedienen via één toetsaanslag. De duurzame constructie garandeert veel jarenlang intensief gebruik; afgewerkt met slijtvast plastic en aluminium en antislip voetjes aan de achterkant om uitglijden te voorkomen. Anderzijds biedt de Logitech G613 mechanische keys, extra knoppen bovenop het toetsenbord voor media controle, verlichte keys, automatische slaapstand, lange batterijduur en een uniek klikmechanisme dat snelle respons tijdens het typen garandeert. Alhoewel de MX versie veel meer features biedt, is de G613 ook een goede optie voor gamers en professionele gebruikers die op zoek zijn naar een stijlvol en betrouwbaar draadloos toetsenbord.