Wij zoeken de beste producten uit voor jou!

De beste externe SSD in 2022

Tegenwoordig maken we steeds meer gebruik van computers, op school, op het werk en voor privégebruik. Hierdoor moet je steeds meer bestanden opslaan op je computer. Daarnaast worden veel bestanden zoals foto’s en video’s ook veel groter van formaat. Een smartphone kan tegenwoordig al beelden maken in 4k, hierdoor nemen deze beelden veel geheugen in beslag. Hierdoor kan het al snel zijn dat je geheugen op je computer of laptop snel vol zit. Een oplossing hiervoor is een externe SSD. Maar met zoveel verschillende externe harde schijven op de markt, welke moet je dan kopen? In dit artikel behandelen we enkele belangrijke specificaties zodat je weet waar je op moet letten. Daarnaast geven we onze vier favoriete verschillende externe SSD’s.

Inhoudsopgave

Samsung Portable SSD T7 2TB

De Samsung Portsable SSD T7 is verkrijgbaar in drie verschillende versies. Wij vinden de 2TB opslagcapaciteit de beste koop. Als je minder opslag nodig hebt, is er ook nog een 500GB en een 1TB mogelijkheid.

Wat lees- en schrijfsnelheden betreft, is de Samsung Portable SSD T7 één van de beste op de markt. De leessnelheid bedraagt tot 1050MB/s en de schrijfsnelheid tot 1000 MB/s. Hierdoor is de T7 ideaal voor het opslaan en bewerken van grote bestanden zoals video’s. Hij heeft ook een strak ontwerp en is verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren namelijk; grijs, blauw, rood, zwart en zilver.

Bekijk de beste prijs

Samsung portable SSD T5 2TB

Ook bij de Samsung Portable SSD T55 denken wij dat de 2TB de beste koop is. Als je minder opslag nodig hebt, is er ook nog een 500GB en een 1TB mogelijkheid.

De lees- en schrijfsnelheden van de T5 zijn een stuk trager dan die van de T7. Toch levert de T5 indrukwekkende prestaties. De leessnelheid bedraagt namelijk tot 540MB/s en de schrijfsnelheid tot 520MB/s. Dit maakt de T5 een goede keuze als je een externe harde schijf wilt die iets goedkoper is dan de T7 maar toch geweldige prestaties levert.

Bekijk de beste prijs

Seagate One Touch SSD 2TB

De Seagate One Touch SSD is ook verkrijgbaar in drie verschillende versies, 500GB, 1TB en 2TB. Wij denken dat de 2TB de beste koop is.

Beste prijs:

Seagate externe SSD harde schijf One Touch 2TB (Zwart)

De lees- en schrijfsnelheden van de One Touch SSD liggen iets lager dan die van de Samsung T5. In feite is de leessnelheid tot 540MB/s en de schrijfsnelheid tot 450MB/s. Deze externe harde schijf heeft echter een paar extra mogelijkheden die hem het overwegen waard maken.

Bekijk de beste prijs

LaCie draagbare SSD 2TB

De LaCie Portable SSD is verkrijgbaar in twee verschillende versies, 500GB, 1TB en 2TB. Wij denken dat de 2TB versie de beste koop is. Als je minder opslagruimte nodig hebt, is er ook een 500GB optie en een 1TB.

Beste prijs:

LaCie STHK2000800 Portable SSD Externe SSD harde schijf 2 TB Zwart USB-C

De lees- en schrijfsnelheden van de LaCie SSD is bijzonder snel. Deze externe SSD heeft namelijk een leessnelheid tot 1050MB/s en een schrijfsnelheid tot 1000 MB/s. De LaCie SSD is erg vergelijkbaar met de eerder benoemde Samsung T7.

Bekijk de beste prijs

Verschil tussen HDD en SSD

Externe harde schijven zijn er in twee verschillende soorten, namelijk HDD en SSD. Het grootste verschil tussen de twee is de snelheid. Een SSD schijf is namelijk vier keer zo snel dan een HDD schijf. Als je snel grote hoeveelheden gegevens van je computer naar je externe harde schijf wilt overbrengen of andersom is een SSD veel praktischer.

Een goed voorbeeld hiervan is als je een video wilt bewerken. Als je een video op een HDD schijf hebt opgeslagen, zal het veel langer duren voor je computer om te laden dan wanneer hij op een SSD schijf staat. Dit komt omdat SSD schijven flash geheugen gebruiken, dat veel sneller is dan de draaiende schijven die in HDD schijven gebruikt worden

De leessnelheid en de schrijfsnelheid

De leessnelheid en de schrijfsnelheid van een SSD schijf zijn ook belangrijk. De leessnelheid is de snelheid waarmee je computer gegevens van de externe harde schijf kan laden. De schrijfsnelheid is de snelheid waarmee je computer gegevens op de externe harde schijf kan opslaan.

Logitech MX Keys vs G613
Computers & accessoires

Logitech MX Keys vs G613: Wat is het verschil?

Ben je op zoek naar een draadloos toetsenbord dat aan al je behoeften voldoet? Dan heb je vast al gehoord van de Logitech MX Keys Qwerty en G613. In dit artikel kijken we naar hun belangrijkste kenmerken, waaronder hun aantal toetsen, lay-out, draadloosheid en batterijduur, plus hun prestaties bij gaming

Lees verder
De beste MagSafe accessoires voor je iPhone. - Uw Beste Koop
Computers & accessoires

De beste MagSafe accessoires voor je iPhone

Deel De beste MagSafe accessoires voor je iPhone op: Inhoudsopgave Hoe werkt MagSafe? MagSafe hoesjes voor je iPhone Draadloze Mag Safe opladers MagSafe kaarthouders MagSafe telefoonhouder MagSafe powerbank Ben je op zoek naar de beste MagSafe accessoires voor je iPhone ? De nieuwe Apple iPhone 14 is net als de

Lees verder
De beste laptops voor studenten in 2022
Computers & accessoires

De beste laptops voor studenten in 2022

Ben je als student op zoek naar een nieuwe laptop? Zo ja, dan heb je geluk! In deze blogpost zullen we het hebben over de beste laptops voor studenten. We behandelen een aantal verschillende laptops, van Apple tot HP tot Lenovo. Dus of je nu op zoek bent naar een

Lees verder