Wij zoeken de beste producten uit voor jou!

Onlangs heeft Sony bekend gemaakt dat ze de ‘nieuwe’ Playstation 5 direct aan de consument gaan verkopen in de Benelux. Begin November was Sony gestart met de directe verkoop in Duitsland en kondigde hierbij aan dat de Benelux snel zal gaan volgen. Hierdoor zal de verkoop van de PlayStation 5 consoles langzaam op gang gaan komen. Om deze reden zijn wij op onderzoek gegaan naar de meest geschikte TV’s voor de Playstation 5.

Als het je gelukt is om eindelijk deze console te bemachtigen wil je hier natuurlijk wel het beste uit halen. Wij helpen je graag bij de zoektocht om de meest geschikte apparaten voor de Playstation 5 te vinden. Eerder dit jaar hebben we al een artikel geschreven over de Beste monitoren voor de Playstation 5. In dit artikel zal het gaan over de beste TV’s voor de Playstation 5 omdat niet iedereen op een monitor wilt spelen. Sommige mensen hebben immers de voorkeur om op een lekker groot beeldscherm te kunnen gamen. Lees meer over de meest geschikte TV’s voor de Playstation 5.

Allereerst moeten we kijken wat de Playstation 5 allemaal kan ondersteunen. Voor een televisie zijn de belangrijkste specificaties de 120Hz en de 4k resolutie. Het aantal Hz ook wel frames per second (FPS) genoemd zijn (zoals de term al zegt) het aantal verschillende frames dat het beeldscherm per seconde kan laten zien. Des te hoger de Hz des te soepeler het beeld eruit zal zien. Daarnaast ondersteund de PS5 een resolutie tot 4K (let op de Ps5 ondersteund geen 1440P). Wel zo handig dus om een 4k TV aan te schaffen.

Deel de meest geschikte TV’s voor de Playstation 5 op

Samsung QLED 55Q80A (2021)

De beste keuze voor beste prijs / kwaliteitsverhouding.

Beeldkwaliteit

Deze bijzonder fijne 55 inch Samsung QLED 4K TV is zeer geschikt voor zowel de nieuwe Playstation 5 als de nieuwe XBOX. Dit QLED scherm in combinatie met HDR ondersteuning en de hoge helderheid van 2000 nits zorgen voor een scherp en helder beeld. Daarnaast is ook het zogeheten Adaptive Picture toegepast. Deze technologie past het beeld aan naar de ruimte waarin je zit. Als je bijvoorbeeld een donkere game speelt en het is erg licht in de kamer, zal de TV automatisch de helderheid en kleurtinten aanpassen zodat je alles goed kan zien.

Verversingssnelheid en input lag

De Playstation 5 ondersteunt een verversingssnelheid tot 120 Hz. Deze TV heeft een verversingssnelheid van 100 Hz waardoor bewegingen erg soepel weergegeven worden. Deze hoge verversingssnelheid in combinatie met de beeldtechnieken van deze TV maakt gamen erg aangenaam. Uiteraard is er een nadeel van TV’s ten opzichte van gaming monitors op gebied van gaming. Deze televisie heeft een inputlag van 9.8ms waardoor je alles 9.8ms later op je beeldscherm ziet. Voor de casual gamer is dit zeker geen probleem. Voor de fanatieke gamers hebben we hier de beste monitors voor de ps5.

Geluids features

Deze TV beschikt over Adaptive sound, dit zorgt ervoor dat het geluid zich aanpast aan het omgevingsgeluid. Hierdoor zal de TV bepaalde tonen luider maken zodat je alles goed hoort als iemand bijvoorbeeld aan het stofzuigen is. Een andere gave feature is de object tracking hierdoor hoor je precies waar het geluid vandaan komt.

Ondanks de gave geluidsfeatures van deze TV raden wij altijd externe geluidsapparaten aan. Kijk bijvoorbeeld naar de beste headsets of soundbars

LG OLED 4K TV OLED55C16LA

De beste keuze

Beeldkwaliteit

LG heeft bij deze 4K TV de OLED technologie toegepast waardoor je kan genieten van fenomenaal beeld. OLED is beter dan het ‘normale’ LED. Bij OLED lichten de pixels zelf op terwijl bij LED er backlight gebruikt wordt. Hierdoor leveren TV’s met OLED technologie veel mooier beeld voor een veel betere kijk-en game ervaring. Daarnaast word gebruik gemaakt van HDR 10 PRO. Deze technologie past de kleuren automatisch aan om elk detail goed weer te geven. Hierdoor zal het beeld een stuk levendiger worden en kleurrijker.

Verversingssnelheid en inputlag

Zoals eerder benoemd kan de PS5 een verversingssnelheid van 120hz weergeven. Met deze TV kan je dit optimaal benutten want deze TV kan een verversingssnelheid verwerken tot 120Hz. Dit is 20Hz meer dan de hierboven benoemde Samsung Q80 TV. Hierdoor zal het beeld allemaal net wat soepeler zijn en haal je het maximale uit je PlayStation 5. Naast de hoge verversingssnelheid heeft deze TV de laagst mogelijke inputlag. Deze TV heeft namelijk maar 1MS inputlag waardoor alles wat er gebeurd vrijwel direct op je scherm te zien is.

De perfecte gaming TV

De combinatie van het fenomenale beeld, de hoge verversingssnelheid van 120Hz en de inputlag van 1ms maakt dit volgens ons de beste gaming TV die nu te koop is. De specs waarover deze TV beschikt vind je niet eens terug in de meeste monitors. Hierdoor zetten wij deze TV op plek 1 van de meest geschikte TV’s voor de Playstation 5.

Eén reactie