De Apple Pencil 2: Wat is het verschil met de eerste generatie?

Met de Apple Pencil 2e generatie kun je helemaal losgaan op je iPad. Je kunt ermee tekenen, schetsen, schrijven en notities maken. De Pencil 2 is ook voorzien van sensoren die de druk, de hoek en de richting waarmee je schrijft of tekent detecteren. Met behulp van deze gegevens kan hij verschillende soorten lijnen, vormen en kleuren maken. De Pencil 2 is daarnaast ook voorzien van een magnetische connector, waarmee je hem aan je iPad kunt bevestigen. Deze connector laadt ook mee op wanneer je het apparaat aansluit.

Deel het verschil tussen de Apple Pencil 1 & 2 op:

Voor welke iPads is de 2e generatie geschikt?

De 2e generatie apple pencil is niet voor elke iPad te gebruiken. Je kunt hem gebruiken op alle iPad Pro’s nieuwer dan 2018, de iPad Air 2020 en nieuwer en de iPad mini 2021.

Hoe werkt de Apple Pencil 2?

Wanneer je de Apple Pencil 2 aanschaft, ontvang je er een korte handleiding bij hoe hij werkt. In het kort gaat het om het volgende: Wanneer je de Pencil aan je iPad Pro verbindt, wordt hij geladen. Vervolgens ga je in een applicatie zoals tekenen of notities tappen waarin je vervolgens zult zien dat een icoontje met een potlood verschijnt bovenin beeld. Hiermee open je het menu met alle mogelijkheden die de Pencil biedt om notities of tekeningen mee te maken. Je kunt bijvoorbeeld verschillende kleuren, lijnen, vormen en textures instellen. Ook heeft de Pencil 2 sensoren waarmee hij precies detecteert hoe hard je drukt of welke hoek je gebruikt om te schrijven. Zo kun je precies de look en feel creëren die je wilt.  Met de Apple Pencil 2e generatie is het heel gemakkelijk om precieze notities en tekeningen te maken op je iPad!

Is de Apple Pencil 2 beter dan de originele Apple Pencil?

De tweede generatie Apple Pencil heeft een nieuw design. Hij is alleen maar verkrijgbaar in wit en heeft één vlakke kant waardoor hij niet weg rolt. Dankzij deze vlakke magnetische kant kan je de pen aan de zijkant van je iPad vastklikken. Belangrijk om rekening mee te houden is dat dit alleen werkt met iPads met een vlakke zijkant.

 

Een andere erg gebruiksvriendelijke feature is het draadloos opladen waar de nieuwe Pencil over beschikt. Wanneer je de pen vastklikt aan je iPad zal deze opladen waardoor je nooit een lege pen hebt. Het is ook erg makkelijk, zoals je misschien herkent van de AirPods. Je hoeft de Pencil alleen maar in de buurt van de iPad te houden om te verbinden.

Nog een feature die je wellicht herkent van de AirPods is de sensor aan de zijkant van de pen. Deze sensor reageert door er bijvoorbeeld tweemaal op te tikken. Hierdoor kan je gemakkelijk wisselen tussen verschillende lijndiktes en kleuren.

Gerelateerd