Wij zoeken de beste producten uit voor jou!

AirPods Pro vs. AirPods Pro 2: Wat zijn de verschillen?

De Apple AirPods Pro vs. Apple AirPods Pro 2 (2022)

Draadloze oordopjes zijn de afgelopen jaren enorm populair geworden, met de AirPods-serie van Apple als een van de populairste opties op de markt. Met de komst van de AirPods Pro en de nieuwere AirPods Pro 2 zijn er echter nu twee opties van de Pro variant om uit te kiezen. In deze blogpost vergelijken we de AirPods Pro met de AirPods Pro 2 om jou te helpen de juiste keuze te maken.

Inhoudsopgave

Verschil Active Noise Cancellation (ANC)

Een van de belangrijkste kenmerken van de AirPods Pro is de Active Noise Cancellation (ANC) functie. Met ANC kun je achtergrondgeluiden effectief onderdrukken en genieten van een betere luisterervaring. Beide modellen hebben ANC, maar de AirPods Pro 2 is uitgerust met twee microfoons in elke oordopje om het omgevingsgeluid nog nauwkeuriger te monitoren. Hierdoor wordt de ANC-prestatie verder verbeterd ten opzichte van de originele AirPods Pro.

Daarnaast beschikt de AirPods Pro 2 ook over de Transparant modus, waarmee je geluiden uit de omgeving kunt horen zonder de oordopjes af te nemen. Dit kan handig zijn in situaties waar je bewust moet zijn van de omgeving, zoals tijdens het wandelen of het reizen in het verkeer.

Verbeterde chip

Het tweede verschil is dat de AirPods Pro 2 een de nieuwe H2 chip hebben in tegenstelling tot de H1 chip die gebruikt wordt in de reguliere AirPods Pro. De nieuwe chip zorgt voor een stabielere verbinding en een verbeterde levensduur van de batterij. De oordopjes hebben ook een krachtsensor op de steel, waardoor je het afspelen gemakkelijk kunt regelen door te drukken op de steel.

Verbeterde geluidskwaliteit

Naast ANC, heeft Apple ook geïnvesteerd in de verbetering van de geluidskwaliteit bij de AirPods Pro 2. De AirPods Pro 2 biedt een nog betere geluidskwaliteit dan zijn voorganger, mede dankzij de mogelijke implementatie van nieuwe audiotechnologieën. 

Batterijduur en oplaadmogelijkheden

De batterijduur is ook een belangrijke factor bij het kiezen van draadloze oordopjes. Bij intensief gebruik wordt de AirPods Pro geclaimd om ongeveer 4,5 uur luistertijd te bieden met één keer opladen en noice cancelling geactiveerd. Met de oplaadcase kunnen ze echter tot wel 24 uur extra batterijduur leveren. De AirPods Pro 2, aan de andere kant, gaan tot 6 uur mee met noice cancelling geactiveerd en tot 30 uur dankzij de oplaadcase.

Wat betreft oplaadmogelijkheden, kunnen beide modellen draadloos worden opgeladen met een Qi-compatibele oplaadmat. De AirPods Pro 2 heeft echter ook een snellaadfunctie, waardoor je sneller kunt opladen.

Verschil in ontwerp

Het ontwerp van de AirPods Pro en de AirPods Pro 2 vertoont enkele belangrijke verschillen. De AirPods Pro heeft een in-ear ontwerp met siliconen oordopjes voor een goede pasvorm en comfort. Dit ontwerp helpt ook bij het passief isoleren van achtergrondgeluiden. De AirPods Pro 2 daarentegen heeft een vernieuwd design en wordt geleverd met drie verschillende maten siliconen oordopjes, zodat je de oordopjes kunt aanpassen aan jouw specifieke pasvorm.

Water- en zweetbestendigheid

Als je van plan bent om je draadloze oordopjes te gebruiken tijdens het sporten, is de water- en zweetbestendigheid een belangrijk aspect om rekening mee te houden. De AirPods Pro heeft een IPX4-classificatie, wat betekent dat ze bestand zijn tegen lichte water- en zweetdruppels. Hoewel dit voldoende is voor de meeste sportactiviteiten, kan het zijn dat ze niet volledig waterdicht zijn bij onderdompeling in water.

Voor de Airpods Pro 2 geld dezelfde IPX4-classificatie. Het belangrijkste verschil is dat bij de 2e generatie ook de oplaadcase IPX4 geclassificeerd is.

Uw beste prijs

De beste keuze voor jou

Gezien de verbeterde ANC-prestaties, geluidskwaliteit en mogelijk andere functies van de Pro 2, is het logisch om voor de AirPods Pro 2 te kiezen als je op zoek bent naar het nieuwste en beste. Voor degenen die tevreden zijn met het originele AirPods Pro-model en de nieuwe functies niet nodig hebben, blijft de AirPods Pro een uitstekende keuze.

Bij het maken van de beslissing is het echter altijd het beste om je individuele behoeften en budget in overweging te nemen.

Gerelateerd

AirPods 3 Review: De Perfecte Mix van Stijl, Geluidskwaliteit en Noise Cancelling
Beeld & geluid

AirPods 3: De ultieme draadloze oordopjes

In deze review nemen we een diepgaande kijk op de AirPods 3, Apple’s draadloze oortjes die de lat hoger leggen voor geluidskwaliteit, gebruiksgemak en geavanceerde noise cancelling-technologie. Lees verder terwijl we de AirPods 3 onder de loep nemen en ontdekken of ze echt de ultieme audio-ervaring bieden.Deel op: Inhoudsopgave Design

Lees verder
Uw Beste Koop - Apple AirPods Pro 2 review
Beeld & geluid

Apple Airpods Pro 2: De beste AirPods tot nu toe!

Of je nu muziek wilt luisteren, telefoongesprekken wilt voeren of je volledig wilt focussen tijdens het sporten, de Apple AirPods Pro 2 bieden de ultieme draadloze luisterervaring met buitengewone geluidsweergave en veelzijdige functies. Ontdek de belangrijkste specificaties en zie waar de Airpods Pro 2 momenteel het goedkoopste zijn. Deel op:

Lees verder
De Beste Draadloze Oordopjes: Apple AirPods Pro (2e generatie) vs. Sony WF-1000XM4
Beeld & geluid

Vergelijking: Apple AirPods Pro 2 vs. Sony WF-1000XM4

Ben je op zoek naar hoogwaardige draadloze oordopjes met geavanceerde functies en uitstekende geluidskwaliteit? Dan ben je vast bekend met de Apple AirPods Pro (2e generatie) en de Sony WF-1000XM4. Deze twee modellen behoren tot de top in de wereld van draadloze oordopjes en zijn veelbesproken in de tech media.

Lees verder