AirPods Max vs AirPods Pro 2: De koptelefoon of oordopjes?

Als je op zoek bent naar draadloze oortjes of een koptelefoon, dan ben je waarschijnlijk al bekend met de twee opties van Apple: de AirPods Max en de AirPods Pro 2. Beide hebben hun eigen voor- en nadelen en het kan lastig zijn om te kiezen welke het beste bij jou past. In deze blog zetten we alle informatie op een rijtje en helpen we je bij het maken van een weloverwogen keuze.

Deel op:

Design en comfort

Laten we beginnen met het design en comfort van beide AirPods. De AirPods Max is de grotere en zwaardere van de twee en is bedekt met zacht materiaal. Dit zorgt voor extra comfort tijdens het dragen van de oortjes. De oorschelpen zijn daarnaast afneembaar en kunnen worden vervangen door andere kleuren. De AirPods Pro 2 is veel kleiner en lichter dan de AirPods Max. De oortjes zijn compact en eenvoudig op te bergen in een tas of zak. Ze zijn ook voorzien van verwisselbare siliconen oorkussens voor een betere pasvorm.

Geluidskwaliteit

Een van de grootste verschillen tussen de AirPods Max en de AirPods Pro 2 is de geluidskwaliteit. De AirPods Max heeft grotere drivers en biedt een breder frequentiebereik, waardoor de muziek dieper en voller klinkt. De AirPods Pro 2 biedt echter ook een indrukwekkende geluidskwaliteit met een krachtige bas en heldere hoge tonen.

Ruisonderdrukking

Een andere belangrijke factor om te overwegen is de ruisonderdrukking. Beide AirPods zijn voorzien van actieve ruisonderdrukking, waardoor omgevingsgeluiden worden onderdrukt en je kunt genieten van een helder geluid. De AirPods Max biedt echter een iets betere ruisonderdrukking dan de AirPods Pro 2, omdat ze zijn ontworpen om volledig om je oren te passen. De AirPods Pro 2 heeft een iets minder effectieve ruisonderdrukking, omdat de oortjes in je gehoorgang passen en er nog steeds een beetje geluid doorkomt.

Transparantiemodus

Een transparantiemodus is ook aanwezig op beide AirPods. Hiermee kun je omgevingsgeluiden horen, zodat je nog steeds kunt luisteren naar de wereld om je heen, terwijl je muziek afspeelt. De AirPods Pro 2 biedt hier echter meer flexibiliteit, omdat je de transparantiemodus kunt aanpassen via de instellingen op je telefoon. Met de AirPods Max kan dit alleen via de fysieke knop op de oortjes zelf.

Batterijduur

Een ander belangrijk verschil is de batterijduur. De AirPods Max bieden tot 20 uur luistertijd op een enkele lading, terwijl de AirPods Pro 2 tot 5 uur luistertijd bieden. Beide modellen worden geleverd met een draadloos oplaadbaar hoesje om de batterij op te laden, maar de AirPods Max hebben een snellaadfunctie waarmee je na vijf minuten opladen alweer 1,5 uur muziek kunt luisteren.

Conclusie: De AirPods Max of AirPods Pro 2

Als het gaat om het kiezen tussen de AirPods Max en de AirPods Pro 2, dan zijn ze beide zeer indrukwekkend en hebben ze hun eigen voor- en nadelen.

De AirPods Max bieden een geweldige geluidskwaliteit en een uitstekende noise-cancelling functie, die beide een eersteklas luisterervaring bieden. Het ontwerp is ook zeer aantrekkelijk en de koptelefoon is beschikbaar in verschillende kleuren. Echter zijn de AirPods Max wel erg prijzig, wat voor sommige mensen een obstakel kan zijn.

Aan de andere kant hebben de AirPods Pro 2 een meer betaalbare prijs en zijn ze beter geschikt voor mensen die een actieve levensstijl hebben. Deze oordopjes zijn klein en gemakkelijk mee te nemen, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor sporters en mensen die onderweg zijn. De Active Noise Cancelling is niet zo sterk als die van de AirPods Max, maar nog steeds behoorlijk effectief. Bovendien hebben ze een betere connectiviteit en werken ze goed samen met andere Apple-apparaten.

Uiteindelijk hangt de keuze tussen de AirPods Max en de AirPods Pro 2 af van persoonlijke voorkeur en budget. Als je bereid bent om meer te betalen voor superieure geluidskwaliteit en noise-cancelling, dan zijn de AirPods Max een uitstekende keuze. Als je daarentegen een meer betaalbare optie wilt die geschikt is voor actievere levensstijlen en een betere connectiviteit biedt, dan zijn de AirPods Pro 2 zeker het overwegen waard.

Beide oordopjes zijn geweldige keuzes en Apple heeft met beide modellen indrukwekkende technologie geïntroduceerd die een revolutie heeft teweeggebracht in de wereld van draadloze oordopjes. Of je nu kiest voor de AirPods Max of de AirPods Pro 2, je zult genieten van een ongeëvenaarde draadloze luisterervaring.

Gerelateerd