De beste monitor lamp: BenQ ScreenBar Plus

Uit onderzoek blijkt dat we gemiddeld 5,7 uur per dag voor de computer zitten. Langdurig achter een beeldscherm zitten heeft nadelige gevolgen voor onder andere je ogen en slaap. Door lang naar een scherm te kijken kan er namelijk oogirritatie ontstaan. BenQ Heeft hiervoor een innovatieve oplossing bedacht: De BenQ ScreenBar Plus. Ben je benieuwd naar de voordelen van deze verlichting? Lees dan verder!

Deel dit artikel op:

BenQ ScreenBar Plus

Beste prijs:

BenQ - Screenbar Plus - Monitor LED Lamp - Dimbaar - Klemlamp met Touch Bediening - USB-voeding

Uitleg van de technische specificaties

De BenQ ScreenBar Plus is een verlichtingsoplossing met veel verschillende technische specificaties. Het heeft een vermogen van 24W en biedt maximaal 1250 lux licht. De verlichting is te bedienen met de meegeleverde afstandsbediening of via de BenQ ScreenBar app, waardoor je gemakkelijk het perfecte lichtinstelling kunt vinden.

Met de BenQ ScreenBar Plus haal je dus een innovatief product in huis dat vele voordelen biedt. Ten eerste biedt het product ondersteuning voor flicker-free PWM dimmen, wat betekent dat er geen flikkering of trilling in het beeldscherm te zien is. Daarnaast is het product ook uitgerust met eye-care technologie, waardoor schadelijke blauwe lichtstralingen worden gereduceerd. Hierdoor wordt oogirritatie voorkomen. Bovendien biedt de Eye-Care technologie ook een energiebesparend effect, waardoor je minder stroom verbruikt dan andere verlichting die niet over deze functie beschikken.

Tot slot is de BenQ ScreenBar Plus uitgerust met aanpasbare kleurtemperaturen die variëren van 2700K tot 6500K. Hierdoor kun je zelf instellen hoe warm of koel je wilt dat je verlichting is en zo makkelijk aanpassingen doen als het licht voor jouw ogen te fel of te weinig is om comfortabel te werken.

Afmetingen en installatie

De BenQ ScreenBar Plus is een zeer compact product met een strak design. De bar is 45cm breed en hangt boven je scherm. Je plaatst de Screenbar op je monitor en zet hem vast doormiddel van een klemsysteem. Dit systeem is geschikt voor monitors met een dikte van 1-3 centimeter aan de bovenkant.

Het aansluiten van de BenQ ScreenBar Plus is ook erg simpel. Het product maakt gebruik van een USB Type-A poort om zichzelf aan te sluiten op bijna elke computermonitor of laptop. Nadat je dit hebt gedaan, hoef je alleen nog maar de meegeleverde afstandsbediening te gebruiken om je verlichting in te stellen zoals jij dat wilt en daarna kun je direct genieten van alle innovatieve functies die deze monitorverlichting met zich meebrengt.

Gerelateerd