Wij zoeken de beste producten uit voor jou!

De beste 1440P monitoren voor de PS5

Sony heeft een nieuwe systeemsoftware-update voor de PlayStation uitgebracht, waarmee onder andere ondersteuning is toegevoegd voor 1440p-resolutie. In dit artikel behandelen we de voordelen die deze update biedt. Daarnaast zullen we enkele monitoren op een rijtje zetten die na de update erg interessant zijn geworden voor de PS5.

Inhoudsopgave

Samsung Odyssey G5

De Samsung Odyssey is perfect voor de PS5. Deze monitor is uiterst geschikt voor mensen die soepele game ervaring willen en een hoge resolutie. Deze monitor ondersteund namelijk 1440P resolutie en een verversingssnelheid tot 144Hz.

Specificaties Samsung Odyssey G5

 • Resolutie: 1440p (2560x1440p)
 • Verversingssnelheid: 144Hz
 • AMD FreeSync
 • Response time: 1ms

Bekijk de beste prijs

iiyama G-Master Red Eagle GB2760QSU-B1

De iiyama G-Master Red Eagle is een andere geweldige 1440p monitor voor de PS. Ook deze heeft een zeer hoge verversingssnelheid van 144Hz. Hij wordt echter niet geleverd met AMD FreeSync ondersteuning

Specificaties iiyama G-Master Red Eagle

 • Resolutie: 2560x1440p (1440p)
 • Verversingssnelheid: 144Hz
 • Reactie tijd: 1 ms

Bekijk de beste prijs

LG UltraGear 27GN800

De LG UltraGear 27GN800 is een zeer goede 1440p monitor. Hij heeft een hoge verversingssnelheid van 165Hz en ondersteunt AMD FreeSync.

Specificaties LG UltraGear

 • Resolutie: 2560x1440p (1440p)
 • Verversingssnelheid: 165Hz
 • AMD FreeSync
 • Reactietijd: 1 ms

Bekijk de beste prijs

Gigabyte Aorus FI27Q-X

De Gigabyte Aorus FI27Q-X is een geweldige monitor voor wie wil profiteren van de 1440p resolutie op de PS5. Deze monitor heeft een verversingssnelheid van 165Hz en wordt geleverd met AMD FreeSync ondersteuning.

Specificaties Gigabyte Aorus

 • Resolutie: 2560x1440p (1440p)
 • Verversingssnelheid: 165 Hz
 • AMD FreeSync
 • Reactietijd: 1ms

Bekijk de beste prijs

Veel gestelde vragen

Met de nieuwste update kan de PlayStation nu worden gebruikt met 1440p gaming monitoren, waardoor hij op gelijke hoogte komt met de Xbox Series X. Dit zal veel gamers die een PC monitor bezitten bevallen, want QHD is een zeer populaire resolutie voor deze monitoren. Spellen die 1440p ondersteunen zullen worden weergegeven in de oorspronkelijke resolutie, terwijl spellen met een hogere resolutie tot 4096×3072 worden gedownscaled naar 1440p.

De verversingssnelheid is het aantal keren per seconde dat een beeldscherm zijn beeld bijwerkt. Deze grootheid wordt gewoonlijk gemeten in hertz (Hz). Een hogere verversingssnelheid betekent dat het beeld op het scherm vaker wordt bijgewerkt, wat kan resulteren in een gladder beeld.

De meeste beeldschermen hebben tegenwoordig een verversingssnelheid van 60 Hz, wat betekent dat het beeld op het scherm 60 keer per seconde wordt vernieuwd. Sommige high-end gaming schermen hebben een verversingssnelheid van 120 Hz of zelfs 240 Hz, wat een nog vloeiender beeld oplevert. Het verhogen van de vernieuwingsfrequentie verhoogt echter ook het energieverbruik, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de instellingen van je beeldscherm zijn ingesteld op “Auto” of “adaptief” in plaats van “vast”.

Gerelateerd

De beste monitor lamp | Uw Beste Koop
Beeld & geluid

De beste monitor lamp: BenQ ScreenBar Plus

Uit onderzoek blijkt dat we gemiddeld 5,7 uur per dag voor de computer zitten. Langdurig achter een beeldscherm zitten heeft nadelige gevolgen voor onder andere je ogen en slaap. Door lang naar een scherm te kijken kan er namelijk oogirritatie ontstaan. BenQ Heeft hiervoor een innovatieve oplossing bedacht: De BenQ

Lees verder
Beste 1440P monitor voor PS5
Beeld & geluid

De beste 1440P monitoren voor de PS5

Bekijk verschillende prijzen Bekijk verschillende prijzen Bekijk verschillende prijzen Bekijk verschillende prijzen Delen Sony heeft een nieuwe systeemsoftware-update voor de PlayStation uitgebracht, waarmee onder andere ondersteuning is toegevoegd voor 1440p-resolutie. In dit artikel behandelen we de voordelen die deze update biedt. Daarnaast zullen we enkele monitoren op een rijtje zetten

Lees verder
Beeld & geluid

De beste gaming monitoren; onze top picks

Als je op zoek bent naar een nieuwe gaming monitor, zijn er een heleboel factoren waar je rekening mee moet houden. Denk hierbij aan de belangrijke functies zoals; resolutie, grootte en verversingssnelheid. In deze blogpost bespreken we de beste gaming monitoren op de markt van dit moment. In dit artikel

Lees verder