Wij zoeken de beste producten uit voor jou!

Als je op zoek bent naar een hoogwaardige draadloze koptelefoon met ruisonderdrukking, zijn er twee modellen die er echt uitspringen: de Sony WH-1000XM4 en de Bose QuietComfort 35 II. Beide zijn populaire modellen en bieden uitstekende geluidskwaliteit, comfort en noise-cancellation mogelijkheden. In deze blog zullen we de belangrijkste verschillen tussen de twee modellen bespreken, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Deel op:

Sony WH-1000XM4

Beste prijs:

Sony WH1000XM4 Noise Cancelling draadloze Bluetooth headset (geoptimaliseerd voor Alexa en Google Assistant, 30 uur batterijduur, optimaal voor werken thuis, microfoon voor handsfree bellen) zwart

Bose QuietComfort 35 II

Beste prijs:

Bose QuietComfort 35 II Noise Cancelling Bluetooth Headphones – Draadloze Over-Ear Hoofdtelefoon met Ingebouwde Microfoon, Zwart

Noise-cancellation

Een van de belangrijkste kenmerken van deze draadloze koptelefoons is hun noise-cancellation mogelijkheid. Beide modellen bieden een uitstekende ruisonderdrukking, maar er zijn wel wat verschillen. De Sony WH-1000XM4 heeft een nieuwe processor die zorgt voor een nog betere noise-cancellation. Daarnaast biedt deze koptelefoon de mogelijkheid om automatisch te schakelen tussen verschillende ruisonderdrukking modi op basis van je activiteit. De Bose QuietComfort 35 II heeft ook een uitstekende noise-cancellation, maar heeft niet de automatische modus die de Sony WH-1000XM4 heeft.

Geluidskwaliteit

Zowel de Sony WH-1000XM4 als de Bose QuietComfort 35 II bieden een uitstekende geluidskwaliteit, maar er zijn wel enkele verschillen. De Sony WH-1000XM4 biedt een iets meer gebalanceerd geluid met een krachtige bas. De Bose QuietComfort 35 II daarentegen heeft een iets minder gebalanceerd geluid, maar biedt wel een betere vocale weergave en meer detail in de hogere frequenties.

Comfort

Als het gaat om comfort zijn beide koptelefoons uitstekend. Ze zijn licht van gewicht, hebben een comfortabele pasvorm en zijn ontworpen om urenlang te dragen. De Bose QuietComfort 35 II heeft echter een licht voordeel als het gaat om het dragen van de koptelefoon voor langere tijd. De oorkussens zijn iets zachter en dikker, wat resulteert in een nog beter comfort.

Batterijduur

Als het gaat om batterijduur zijn beide modellen vergelijkbaar. De Sony WH-1000XM4 biedt tot 30 uur luisterplezier op een volle batterij, terwijl de Bose QuietComfort 35 II tot 20 uur biedt. Beide modellen hebben ook een snellaadfunctie, waardoor je na slechts 10 minuten opladen weer urenlang kunt genieten van je favoriete muziek.

Conclusie

Al met al zijn beide draadloze koptelefoons uitstekende keuzes voor wie op zoek is naar een hoogwaardige geluidservaring zonder kabels. De Sony WH-1000XM4 blinkt uit in noise cancelling en heeft een iets betere batterijduur, terwijl de Bose QuietComfort 35 II een meer gebalanceerd geluidsprofiel heeft en comfortabeler op het hoofd zit. Welke koptelefoon het beste bij jou past, hangt af van jouw specifieke wensen en gebruiksscenario’s. Wij hopen dat dit artikel je heeft geholpen bij het maken van een weloverwogen keuze!