AirPods Max: Premium koptelefoon met een premium prijskaartje

Wil je weten of de AirPods Max het geld waard zijn?

De AirPods Max is een high-end draadloze koptelefoon van Apple. Na het succes van de oordoppen van de AirPods reeks was het te verwachten dat Apple ook met een koptelefoon zou komen. Deze premium koptelefoon zit bomvol features zoals actieve ruisonderdrukking, transparantie modus, Adaptieve EQ en een batterijduur van 20 uur met ruisonderdrukking actief. Ze zijn nu grofweg twee jaar in productie en nog steeds razend populair. Vanuit Apple zijn er verder ook nog geen signalen voor een opvolger; de Apple AirPods Max 2. In dit artikel nemen we je mee in de specificaties van deze over-ear koptelefoon.

Lees hieronder het volledige artikel en ontdek of de AirPods Max het geld waard zijn. We bespreken onder andere enkele features, specificaties en de audio kwaliteit. Aan het eind van dit artikel kan je zelf beoordelen of deze koptelefoon aansluit bij jouw wensen en behoeften en het geld waard is.

Deel dit bericht op:

Draagcomfort en gebruik

De AirPods Max is een comfortabel en veelzijdig product dat het draagcomfort combineert met een high-end geluidskwaliteit. De koptelefoon heeft zachte, stevige oorkussens die je oren volledig omhullen. Deze oorkussens zijn ook los van elkaar te verstellen. De AirPods Max is daarnaast uitgerust met een stevige hoofdband die aanpasbaar is naar je persoonlijke voorkeuren.

De oorschelpen zijn verwisselbaar door een magnetisch systeem. Hierdoor kun je ze ook vervangen wanneer ze bijvoorbeeld versleten zijn en heb je ook de mogelijkheid om een unieke kleursamenstelling te kiezen. De oorschelpen zijn namelijk verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren namelijk; zwart, blauw, zilver, groen en rood.

De AirPods Max werkt met Bluetooth 5.0, waardoor hij geschikt is voor bijna ieder apparaat. Naast een verlengsnoer van 1,2 meter kun je ook een USB-C aansluiting gebruiken voor meer flexibiliteit. Er is geen 3,5 mm ingang beschikbaar maar er kan wel audio afgespeeld worden via de kabel.

Geavanceerde technologieën

Zoals al eerder vemdeld is de AirPods Max een indrukwekkende koptelefoon die voorzien is van de allernieuwste, geavanceerde technologie. De koptelefoon is dan ook uitgerust met actieve ruisonderdrukking, een Adaptieve EQ en een transparantie modus. De actieve ruisonderdrukking is op basis van Apple’s eigen H1-chip, waarmee je afleidingen als bijvoorbeeld het geluid van een stofzuiger of andere achtergrondgeluiden filtert. Actieve ruisonderdrukking filtert ook het geluid van het verkeer. Wij raden altijd aan om deze functie uit te schakelen wanneer je deelneemt aan het verkeer. De Adaptieve EQ verandert het geluid afhankelijk van je omgevingsgeluiden en past dit aan naar jouw persoonlijke voorkeur. De transparantie modus zorgt ervoor dat je toch omgevingsgeluiden kunt horen, zodat je bijvoorbeeld een gesprek kunt voeren of waarschuwingen kunt horen terwijl je muziek luistert.

Audio Kwaliteit

Laten we nu eens kijken naar wat er zoal mogelijk is met de AirPods Max. Deze koptelefoon beschikt over een indrukwekkende audio kwaliteit, waardoor je muziek als nooit tevoren zult ervaren. De koptelefoon produceert krachtige basgeluiden met een heldere en gedetailleerde midden- en hoogtonen. Hierdoor wordt het geluid warmer, maar ook krachtiger en dynamischer.

De AirPods Max biedt ook extra audio-opties zoals een Virtual Surround Sound en Bass Boost, waarmee je het geluid nog meer kan personaliseren.

De Batterijduur van de AirPods Max

De koptelefoon heeft een batterijduur van 20 uur met actieve ruisonderdrukking. Als je de koptelefoon af en toe gebruikt, kun je er dus behoorlijk lang muziek mee afspelen. De Batterij is ook makkelijk en snel op te laden. Na 5 minuten opladen kan je weer anderhalf uur luisteren.

Conclusie

De AirPods Max is een comfortabel en veelzijdig product dat het draagcomfort combineert met een high-end geluidskwaliteit. De koptelefoon heeft zachte, stevige oorkussens die je oren volledig omhullen. Daarnaast beschikt deze over actieve ruisonderdrukking, een Adaptieve EQ en een transparantie modus. De audio kwaliteit is indrukwekkend en kan naar jouw persoonlijke smaak worden aangepast. Bovendien kan je er 20 uur geluid mee afspelen met actieve ruisonderdrukking aan. Kortom, als je op zoek bent naar een koptelefoon die comfortabel zit, een indrukwekkende geluidskwaliteit heeft en bereid bent om het premium prijsje te betalen dan is deze koptelefoon een toffe gadget om toe te voegen aan je collectie.

Vind je de Max toch wat aan de dure kant zijn de oortjes wellicht interessanter voor je. Hier hebben wij al een aantal artikelen over geschreven. Bekijk:

Gerelateerd