Wij zoeken de beste producten uit voor jou!

Ben je als student op zoek naar een nieuwe laptop? Zo ja, dan heb je geluk! In deze blogpost zullen we het hebben over de beste laptops voor studenten. We behandelen een aantal verschillende laptops, van Apple tot HP tot Lenovo. Dus of je nu op zoek bent naar een extra krachtige laptop of iets betaalbaarder, wij hebben het voor je uitgezocht!
Beste laptops voor studenten in 2022
Deel dit bericht op:

Apple Macbook Pro (M1)

Deze laptop is perfect voor studenten die een krachtige en snelle laptop willen. De MacBook Pro heeft een M serie processor van Apple. Dit maakt de MacBook Pro tot een van de snelste laptops op de markt. Bovendien heeft deze computer een Retina beeldscherm met zeer hoge resolutie en uitstekende luidsprekers. Het enige nadeel van deze computer is het prijskaartje.

De specificaties

 • Processor: Apple M serie
 • Schermgrootte: 13.0 inch
 • Opslagruimte: 256 GB

HP PAVILION 15-EH1908ND

Deze laptop is een stuk goedkoper dan de MacBook Pro, maar dat wil niet zeggen dat hij minder goed is. De HP Pavilion heeft een zeer krachtige AMD processor en voldoende opslagruimte voor de meeste studenten. Bovendien heeft deze computer ook een Full HD scherm en goede luidsprekers. De het enige nadeel aan deze computer is het gewicht, hij weegt bijna drie kilo.

De specificaties

 • Processor: AMD Ryzen
 • Schermgrootte: 15.0 inch
 • Opslagruimte: 512 GB

Apple MacBook Air (M1)

Deze laptop van Apple is een stuk lichter dan de MacBook Pro. Daardoor is hij gemakkelijker mee te nemen voor onderweg. Deze MacBook Air heeft ook een M serie processor van Apple. Dit betekent dat deze laptop ook erg snel is. Bovendien heeft de MacBook Air een retina beeldscherm en goede luidsprekers. Het enige nadeel van deze computer is de opslagruimte, met slechts 256 GB kom je misschien snel ruimte tekort als je veel bestanden opslaat.

Beste prijs:

Apple MacBook Air (2020) MGN63N/A - 13.3 inch - Apple M1 - 256 GB - Space Grey

De specificaties

 • Processor: Apple M serie
 • Schermgrootte: 13.0 inch
 • Opslagruimte: 256 GB

Lenovo ThinkBook 15p - 20V30038MH

Deze laptop van Lenovo is perfect voor studenten die een krachtige en snelle laptop willen. De ThinkBook heeft een Intel I serie processor, wat hem tot een van de snelste laptops op de markt maakt. Bovendien heeft deze computer een Full HD IPS beeldscherm met zeer hoge resolutie en twee ingebouwde luidsprekers. Het enige minpuntje aan deze computer is het prijskaartje.

Beste prijs:

Lenovo ThinkBook 15p - 20V30038MH

De specificaties

 • Processor: Intel I serie (Intel I5)
 • Schermgrootte: 15.0 inch
 • Opslagruimte: 512 GB

HP PAVILION 15-EH1907ND

Deze laptop van HP lijkt erg op de HP PAVILION 15-EH1908ND. Het belangrijkste verschil is dat deze computer een iets zwakkere processor heeft. Deze computer is ook heel geschikt voor studenten die een betaalbare laptop willen om opdrachten te schrijven en te surfen op het internet. Deze laptop heeft ook een Full HD beeldschermen goede luidsprekers. Het enige nadeel aan deze computer is het gewicht, hij weegt bijna drie pond.

De specificaties

 • Processor: AMD Ryzen
 • Schermgrootte: 15.0 inch
 • Opslagruimte: 512 GB

HP ChromeBook 14

Deze laptop van HP is een stuk goedkoper dan de andere laptops op deze lijst . De Chromebook is perfect voor studenten die een betaalbare laptop willen om opdrachten te schrijven en op het internet te surfen. Deze computer heeft een zeer goede batterijduur en een Full HD scherm. Het enige nadeel aan deze computer is dat hij op het Chrome besturingssysteem draait, wat betekent dat je er geen zware programma’s zoals Photoshop op kunt draaien.

Beste prijs:

HP Chromebook 14a-na0161nd - 14 inch

De specificaties

 • Processor: Intel Celeron
 • Schermgrootte: 14.0 inch
 • Opslagruimte: 64 GB

Waar moet je op letten bij een studenten laptop?

Het ideale gewicht van een studentenlaptop laptop

Als je heel de dag met je laptop loopt is het prettig als hij niet te zwaar is. Hierom raden we aan om eerst het gewicht te op te zoeken voordat je een nieuwe laptop aanschaft. We raden aan om geen laptops zwaarder dan 2.5 kilo aan te schaffen.

De ideale beeldschermgrootte

De beeldschermgrootte is natuurlijk ook erg belangrijk. Houd er rekening mee dat je nieuwe laptop niet te groot is voor je tas. De ideale grootte is tussen de 13 en de 15 inch.

Welke processor is goed voor een studentenlaptop?

Daarnaast is de processor erg belangrijk. De processor bepaalt namelijk de snelheid van de laptop. Ga je voornamelijk werkstukken schrijven, dan heb je meer dan genoeg aan een Intel I5. De Intel I7 of de Apple M1 chips zijn nóg beter. Hiermee kan je gemakkelijk zwaardere programma’s draaien.

De opslag

De benodigde hoeveelheid opslag is natuurlijk verschillend per persoon. Sla je alleen word documenten op dan heb je niet zoveel opslag nodig. Wil je meer opslaan? Dan is het aan te raden om toch voor minimaal 256 GB opslag te gaan.

De prijs

Uiteraard speelt de prijs ook een rol. Des te meer features je wilt voor je laptop, des te meer je zult gaan betalen. Hierom is het handig om van te voren te bedenken hoeveel je wilt uitgeven.