Wij zoeken de beste producten uit voor jou!

Als je op zoek bent naar een nieuwe gaming monitor, zijn er een heleboel factoren waar je rekening mee moet houden. Denk hierbij aan de belangrijke functies zoals; resolutie, grootte en verversingssnelheid. In deze blogpost bespreken we de beste gaming monitoren op de markt van dit moment. In dit artikel delen wij onze top picks van verschillende monitoren met ieder hun eigen kenmerken. We kijken naar de beste; 4k-monitor, ultrawide-monitor en de beste All-round monitor. Ben jij opzoek naar een nieuwe gaming monitor? Wij helpen je graag, je leest het in dit artikel over de beste monitoren om op te gamen; onze top picks.

uwbeste koop de beste monitoren om op te gamen

Deel de beste gaming monitoren op:

De LG 27UP850 (Beste monitor gericht op resolutie)

Deze LG monitor is volgens ons de beste 4k gaming monitor die je op dit moment kunt kopen.

Voordelen van gamen in 4K

Tegenwoordig zijn er steeds meer spellen beschikbaar in prachtige Ultra HD (4K) resolutie. Veel gamers zijn op zoek naar de best mogelijke beeldkwaliteit tijdens het gamen. Een hogere resolutie levert namelijk een scherper beeld op en kan kleine details zichtbaar maken die voorheen niet zichtbaar waren. Bovendien heb je minder grafische kracht nodig om een beeld in Ultra HD weer te geven dan in Full HD. Dus als je wilt gaan gamen in Ultra HD, of een nieuwe monitor zoekt met een geweldige beeldkwaliteit, dan is een 4K gaming monitor de juiste keuze.

Waarom kiezen voor deze monitor?

De hoge pixeldichtheid van 163 pixels per inch zorgt ervoor dat je optimaal kunt genieten van de Ultra HD resolutie. Hierdoor zie je heldere en scherpe beelden met veel detail. Het scherm heeft ook een goede kleurweergave en bestrijkt 98 procent van het sRGB kleurengamma, hierdoor zien kleuren er natuurlijk en nauwkeuriger uit. Deze monitor heeft ook een goede HDR400 certificering. Dit betekent dat je nog gedetailleerder kunt genieten van games en films met inhoud met een hoog dynamisch bereik (HDR). De LG 27UP850 is ook compatibel met de AMD FreeSync en G-SYNC technologieën, hiermee worden trillingen en stotteringen van het scherm voorkomen voor een nog vloeiender spelervaring. Deze monitor verdient zeker een plek in onze lijst van de beste gaming monitoren betreft 4k resolutie. 

De Samsung ODYSSEY G9 LC49G95 (Beste ultrawide monitor)

Deze Samsung Ultrawide monitor beoordelen wij tot dé beste Ultrawide monitor op de markt van dit moment.

Voordelen van een Ultrawide monitor

Als je op zoek bent naar een meeslepende spelervaring, zou je kunnen overwegen om een ultrawide monitor te kopen. Een Ultrawide monitor biedt een veel breder gezichtsveld dan gewone monitoren waardoor spellen realistischer aan kunnen voelen. Bovendien bieden ze veel beeldschermruimte, zodat je alle actie gemakkelijk kunt volgen.

Meest geschikte games voor Ultrawide

Veel first-person shooters, racespellen en actie-avontuur spellen zijn perfect om op ultrawide monitoren te spelen. Deze soorten spellen maken vaak gebruik van de extra breedte zodat er een meeslepende ervaring gecreëerd wordt.

Waarom kiezen voor de SAMSUNG ODYSSEY G9 LC49G95TSSRXEN?

De SAMSUNG ODYSSEY G925 is volgens ons dé beste ultrawide monitor die je kunt kopen. Dit scherm heeft een resolutie van 2560×1440 en een verversingssnelheid van 240Hz waardoor hij perfect is voor snel gamen. Bovendien heeft de monitor een HDR1000 certificering, zodat je kunt genieten van games en films met inhoud met een hoog dynamisch bereik in nog meer detail. De monitor ondersteunt ook AMD FreeSync en G-SYNC technologieën, waardoor schermtrillingen en gestotter worden voorkomen voor een nog vloeiendere spelervaring. 

De ASUS ROG Strix XG27AQ (Beste allround monitor 1440p +144Hz)

Deze Asus monitor is volgens ons de beste koop op dit moment.

Voordelen van een hoge verversingssnelheid tijdens het gamen

Een hoge verversingssnelheid is vooral gunstig voor gamers die snelle games spelen. Een hogere verversingssnelheid betekent namelijk dat de monitor meer beelden per seconde kan tonen. Hierdoor ervaar je een vloeiendere en snellere game-ervaring. 

Waarom kiezen voor de ASUS ROG Strix XG27AQ?

Deze Asus-monitor biedt een resolutie van 2560×1440 en een verversingssnelheid van 144Hz, hierdoor is het scherm geschikt voor snelle games. Daarnaast heeft de monitor HDR400-certificering, zodat je nog gedetailleerder kunt genieten van games en films met content met een hoog dynamisch bereik. De monitor ondersteunt ook AMD FreeSync- en G-SYNC-technologieën, die schermtrillingen en stotteren voorkomen voor een nog vloeiendere game-ervaring.