Wij zoeken de beste producten uit voor jou!

Woensdag 7 september 2022 heeft Apple weer een nieuwe generatie Apple watches onthuld. Namelijk de Apple Watch 8, de Watch 8 SE en de Watch Ultra. Veel mensen vragen zich af hoe deze verschilt van het vorige model, de serie 7. In deze blogpost zullen we de nieuwe series 8 vergelijken met de series 7.
Deel het verschil tussen de Apple Watch 8 vs. Series 7 op:

Apple Watch Series 7

Beste prijs:

Apple Watch Series 7 (GPS) • 41‐mm kast van inktblauw aluminium • Inktblauw sportbandje - Standaardmaat

Apple Watch Series 8

Beste prijs:

2022 Apple Watch Series 8 (GPS) 41‐mm kast van middernacht aluminium Middernacht sportbandje - Standaardmaat

De verschillen

De Apple Watch Series 8 komt met twee nieuwe functies ten opzichte van de Apple Watch Series 7: een huidtemperatuursensor en crashdetectie. Daarnaast bevat hij nu ook een spaarstand, die eerder beschikbaar was op de Apple Watch Series 7 met de volledige watchOS 9 upgrade. Verder is de Apple Watch Series 8 grotendeels gelijk aan de Apple Watch Series 7. Hieronder zullen we nog een aantal verschillen op een rijtje zetten.

Verschillen in design

Het ontwerp van de Apple Watch 7 en 8 zijn identiek, met alleen kleuren en bandjes als onderscheidende factoren. De 41 mm en 44 mm maten van vorig jaar zijn ook nog steeds verkrijgbaar.

Apple beweert een gloednieuwe, 100% gerecyclede en koolstofvrije aluminiumlegering te hebben gebruikt, maar de twee smartwatches zijn verder bijna hetzelfde. Apple blijft al jaren investeren in dit populaire ontwerp. De nieuwe Watch 8 heeft nog steeds een Retina OLED LTPO scherm met constant-aan functionaliteit en 1000 nits maximale helderheid, net als zijn voorganger.

Verschillen in features

Het merendeel van de manieren waarop de Apple Watch Series 8 verschilt van het oudere 7 model komt door hardloopfuncties, slaap-tracking en ondersteuning voor bepaalde apps. Zo is er nu bijvoorbeeld een Medicatie-app om verschillende pillen of recepten bij te houden. Met dat gezegd, sommige upgrades zijn beschikbaar voor alle Apple Watch modellen met watchOS 9; een voorbeeld daarvan is de lage energie modus optie in Instellingen.

Het bepalende kenmerk van de nieuwe Apple Watch Series 8 is de huidtemperatuursensor. Met deze upgrade kunnen gebruikers hun vruchtbaarheidscycli volgen door veranderingen in de temperatuur van de pols te meten, waarvan bewezen is dat ze nauwkeurige indicatoren zijn voor een waarschijnlijke eisprong.

De Apple Watch Series 8 heeft ook twee nieuwe bewegingssensoren in zich, evenals bijgewerkte gyroscopen en versnellingsmeters. Deze kunnen beweging nu 4x sneller samplen dan voorheen, waardoor het horloge een botsing precies kan herkennen op het moment dat die plaatsvindt. Als er een auto-ongeluk gebeurt, zal de Apple Watch onmiddellijk contact opnemen met de hulpdiensten en je contactpersonen inlichten.

Verschillen in batterijduur

Met regelmatige fitnesstracking, slaaptracking en het always on display ingeschakeld, hebben de Apple Watch Series 8 en 7 beide een batterijduur van 18 uur. We zijn inmiddels bekend met het dagelijks opladen, al is dat verbeterd door de nieuwe snellaadfunctie op de Apple Watch 7. Maar de nieuwe spaarstand van de Apple Watch, die een voorbeeld is van zijn neven iPhone en iPad, schakelt bepaalde energievretende functies uit, terwijl het grootste deel van het apparaat bruikbaar blijft wat betekent dat je horloge in de spaarstand tot 36 uur meegaat.

De crashdetectiefunctie van de Apple Watch 8 is ontworpen om automatisch een melding naar hulpdiensten te sturen als het horloge detecteert dat je een harde val hebt gemaakt en daarna een minuut lang niet hebt bewogen. Deze functie is ontworpen om je te helpen beschermen bij een ernstige val, omdat het moeilijk kan zijn om zelf hulp in te roepen als je gewond raakt.

Er zitten veel sensoren in de Apple Watch 8 die je slaap kunnen bijhouden. Het apparaat heeft een infraroodsensor waarmee je hartslag en het zuurstofgehalte in je bloed worden gedetecteerd. Het heeft ook een versnellingsmeter en gyroscoop die je bewegingen en lichaamshouding kunnen waarnemen. Al deze gegevens worden opgeslagen op het horloge en verzonden naar je iPhone, waar ze kunnen worden geanalyseerd door de Gezondheid-app

Met de Gezondheid-app kun je ook een bedtijdschema en een rustperiode voor het slapen gaan instellen. Dit stuurt je meldingen wanneer het tijd is om naar bed te gaan en schakelt alle meldingen voor een bepaalde periode uit, zodat je rustig kunt slapen