Wij zoeken de beste producten uit voor jou!

uwbestekoop beste budget toetsenborden in 2022

Gamen met een budget hoeft niet te betekenen dat je moet inleveren op kwaliteit. In deze blogpost bespreken we gaming toetsenborden die betaalbaar zijn zonder in te leveren op functies. De toetsenborden die we hier behandelen bieden allemaal veel waar voor je geld. We zullen de specificaties en voordelen met elkaar vergelijken. Dus of je nu op zoek bent naar je eerste gaming toetsenbord of gewoon aan het kijken bent voor een upgrade, wij helpen je graag met je zoektocht naar de beste koop. Lees hieronder meer over de beste budget gaming toetsenborden in 2022.

Inhoudsopgave

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een gaming toetsenbord?

Er zijn verschillende factoren waarmee je rekening moet houden als je een gaming toetsenbord zoekt. Het eerste is het aantal toetsen op het bord, en hoeveel je er nodig hebt voor je specifieke spellen. Je moet er ook rekening mee houden of je een mechanisch toetsenbord wilt of niet. Daarnaast zijn er nog verschillen in de RGB (Red Green Blue) verlichting van de keyboards. Ten slotte is de prijs natuurlijk ook een belangrijke factor, in dit artikel zullen we de meer betaalbare toetsenborden behandelen.

Mechanisch of membraan

Een mechanisch toetsenbord is een toetsenbord dat fysieke metalen schakelaars onder de toetsen heeft, in tegenstelling tot een membraan toetsenbord. Dit komt er op neer dat ze veel tastbaarder en responsiever zijn dan een membraan toetsenbord. Dit is belangrijk als je snel moet reageren in een game, want je hoeft de toets maar 50% in te drukken voor de volledige toetsaanslag geregistreerd is. Hiermee zal je optimaal kunnen reageren op de dingen die gebeuren in je game.

Verlichting (RGB)

Een andere overweging is achtergrondverlichting. Veel gaming toetsenborden bieden aanpasbare achtergrondverlichting, wat erg handig kan zijn als je in een donkere kamer speelt of de toetsen ook bij daglicht goed wilt kunnen zien. Het Corsair K55 Pro toetsenbord bijvoorbeeld, biedt drie zones van RGB verlichting, waarmee je kunt kiezen uit een reeks van 16 miljoen kleuren.

De prijs van een keyboard

De laatste factor om te overwegen is natuurlijk de prijs die je bereid bent om te betalen voor je nieuwe gaming toetsenbord. Eerder hebben wij al een artikel geschreven over de beste gaming toetsenborden van 2021. Bij dit artikel zullen we meer rekening houden met de gamers die niet gelijk all in willen gaan met een keyboard van €200+.

Corsair K55 Pro

De Corsair K55 Pro is een geweldig gaming toetsenbord voor iedereen, of je nu een groot of klein budget hebt. Het is tenslotte ook een van de beste mechanische gaming toetsenborden die je op dit moment kunt kopen. Dit komt doordat dit toetsenbord veel heeft te bieden op het gebied van functies en mogelijkheden. Het toetsenbord is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren: zwart, wit, en rood.

De functies:

 • Anti-ghosting met meerdere toetsen
 • Afneembare polssteun voor comfort tijdens lange spelsessies
 • Zes programmeerbare G-toetsen voor macro’s en sneltoetsen in het spel.
 • Drie zones van aanpasbare RGB achtergrondverlichting

Conclusie

De Corsair K55 Pro biedt veel waar voor zijn geld, en het is een van de beste gaming toetsenborden die je voor minder dan € 100 kunt krijgen.

Razer Cynosa V²

Als je een gaming toetsenbord zoekt dat iets meer mogelijkheden biedt dan de Corsair K55 Pro, is de Razer Cynosa V² een goede optie. Dit toetsenbord komt met 11 programmeerbare toetsen, en het heeft ook Chroma verlichting die je kunt aanpassen aan je spelopstelling.

De functies:

 • Anti-ghosting met tot tien gelijktijdige toetsaanslagen
 • Speciale mediabedieningstoetsen – Razer Synapse ingeschakeld
 • Boordgeheugen om je persoonlijke instellingen op te slaan 

Conclusie

Kortom de Razer Cynosa V2 is een geweldig gaming toetsenbord voor iedereen die het beste uit zijn geld wilt halen. Met dit toetsenbord zal je niet inleveren op kwaliteit en functies. Dit toetsenbord verdient zeker een plek op onze lijst van de beste budget gaming toetsenborden in 2022. 

HyperX Alloy Core RGB

Beste prijs:

HyperX Alloy Origins Core - RGB Tenkeyless Mechanical Gaming Keyboard - QWERTY - HyperX Aqua Switch

Een ander mooi budget gaming toetsenbord is de HyperX Alloy Core RGB. Dit is een mechanisch toetsenbord met volledige mediabediening, daarnaast heeft hij drie zones met aanpasbare RGB verlichting. Dit toetsenbord biedt ook zes programmeerbare toetsen die je kunt gebruiken om macro’s of sneltoetsen te maken in je favoriete spel.

De functies:

 • Cherry MX Blue mechanische schakelaars
 • Volledige mediabesturing met intuïtieve volumewals en afneembare kabel
 • Drie zones van aanpasbare RGB verlichting

Conclusie

De HyperX Alloy Core RGB is een geweldig gaming toetsenbord voor iemand die op zoek is naar een budget toetsenbord zonder in te moeten op functies of kwaliteit. Het is ook een van de meest betaalbare mechanische toetsenborden die vandaag op de markt zijn

Steelseries Apex 3 RGB

Laten we nu eens kijken naar de Steelseries Apex 3 RGB. Dit toetsenbord is een goede keuze voor gamers die graag een Steelseries keyboard willen voor een toegankelijke prijs. De Steelseries Apex biedt drie zones met aanpasbare RGB verlichting, en hij heeft ook zes programmeerbare toetsen die je kunt gebruiken om macro’s of sneltoetsen te maken in je favoriete spel.

De functies:

 • Hybride mechanische toetsen
 • Drie zones met aanpasbare RGB verlichting
 • Zes programmeerbare macro toetsen voor macro’s in het spel of sneltoetsen
 • Mediabediening met volumewals en speciale mute-toets

Conclusie

De Steelseries Apex is een goed toetsenbord voor een betaalbare prijs. Het biedt veel waar voor je geld en de eigenschappen maken het tot een van de beste budget gaming toetsenborden die je vandaag kunt kopen. Een wel verdiende plek op onze lijst van de beste budget gaming toetsenborden in 2022